Slovenija
21 ogledov

Osvobojenega protestnika odpeljali nazaj v pripor

protesti maribor Nino Verdnik
19-letni protestnik, ki so ga v četrtek izpustili, je moral nazaj v pripor.

Večer piše, da je zunajrazpravni senat mariborskega sodišča "pri odločanju v zvezi z nesoglasjem preiskovalne sodnice s predlogom državnega tožilca za odreditev pripora za nekaj osumljenih, ki so v četrtek smeli na prostost, odločil, da so zreli za pripor.“

V sklepu zunajrazpravnega senata mariborskega sodišča piše, da obstaja nevarnost, da se bo A. M. udeležil protestov, ki so napovedani 14., 17. in 18. decembra, in demonstracije spet izkoristil za razgrajanje in proti policistom "storil še kakšno hujše kaznivo dejanje“. 19-letnik je od včeraj spet za zapahi.

Preiskovalna sodnica je sicer v četrtek odločila, da 19-letnik ne gre v pripor.

Komentarjev 17
  • Milan Samide 22:59 09.december 2012.

    balkanske bojevnike na svobodo, ker ni nevarnosti ponovitve nečednih poslov, mladeniča pa preventivno v čuzo, tako kot v "( dobrih starih časih). Naj lopovi kradejo milijarde,

  • privat 18:09 09.december 2012.

    mirko ... nisi me razumel?? Parvim da smo že tisočkrat preobremenjeni z nekimi davki,ki jih izmišljajo rešitelji iz gospodarske krize....kot so davek na nepremičnine,davek na zazidljive parcele,davek na parking,davek na število sekret školk,davek na št.sobnnih vrat v bajti,davek na zunanja ...prikaži več okna in podebne izkoriščevalske ideje ,kako malemu človeku vzeti to kar je prigaral in že plačal državi....vem pa da miljarderje in druge barabe ne bojo dotikali...Tukej se negre za davek,kdo ima miljon ali pol miljona denarja na banki ali v nogavici...Nekje morajo dobiti kapital in namen jim je vzeti vse malim ljudem in jih tako zasužnjiti..

  • Žurnalček 17:00 09.december 2012.

    Pri SDS obstaja že cel čas paravojaška organizacija -idioti pač ne morejo iz svoje kože- ki mislijo , da so oni iber menči , ki so garant za obstoj SLO. Ker veteranska organizacija ni vsa Janšina, so jo razdelili in ...prikaži več odstranili tiste , ki so SLO branili s srcem in ne po strankarski organizaciji. To v gostilni je bil ta del -idiotov- , ki planira delovanje , ko bodo protesti prerasli v nekontroliran -z njihovo pomočjo- izbruh in bo potrebno izredno stanje. Ni ti treba razumeti, sam ko se bo to zgodil, da boš vedela , da so v SLO tudi moralni in demokratični ljudje , ki se pa morajo zaradi ekonomskega razloga , udejanjati pri zarotnikih !