Slovenija
1098 ogledov

Osvojite izbran tuj jezik – celo v 1 mesecu!

Učenje, študenti Shutterstock
Zahvaljujoč njej zlahka osvojite izbran tuj jezik – celo v 1 mesecu!

Želja po razvoju ali boljši službi, potovanjih v tujino, širjenje obzorij in osebni razvoj. To so najpogostejši razlogi, zaradi katerih se želimo naučiti novega jezika. Toda, ko se enkrat odločimo za učenje, se izkaže, da na naši poti do izpolnitve sanj stoji veliko preprek. Pomanjkanje časa za učenje, počasno napredovanje ali pomanjkanje zaupanja v učinkovitost, s časom jemljejo začetno navdušenje in motivacijo. Čeprav so to težave, ki se dotaknejo večine izmed nas, so mu še posebej izpostavljene starejše osebe, ki so pogosto prepričane, da učenje jezikov v njihovi starosti ni več smiselno. Če ste ena izmed teh oseb, glavo pokonci! Novo razvita metoda učenja Vam bo omogočila premagati vse prepreke in že v kratkem boste svobodno uporabljali kateri koli tuj jezik!

V današnjih časih je znanje tujih jezikov bistvenega pomena. Obvladovanje enega izmed njih na komunikativni ravni je čedalje bolj pogostejša zahteva pri poskusu najti dobro plačano delo ali doseči napredovanje. Seveda je znanje jezikov tudi neverjetno koristno. Sposobnost nam odpira vrata, s pomočjo katerih lahko pogledamo izven našega lastnega dvorišča. Pogovor z ljudmi iz tujine, spoznavanje kultur in tradicij neposredno od prebivalcev obiskanih držav, branje knjig še pred objavo njihovih prevodov ali gledanje filmov v izvirnem jeziku, ne da bi morali poslušati učitelja ali posvečati pozornost ekranu in podnapisom hkrati. Z drugimi besedami, učenje tujih jezikov ima same prednosti! Na žalost je mnogo oseb prepričanih, da je zanje, za učinkovito učenje, že prepozno. Takšno mnenje še posebej prevladuje med starejšimi, saj argumenti, da so že poskusili z učenjem jezikov in se je to končalo neuspešno, v njih zbuja odpor in frustracije. Med njimi obstaja prepričanje, da je edina učinkovita metoda potrpežljivo sedenje pred knjigo s slovnico in učenje besedišča na pamet, pa čeprav zaradi obveznosti doma in v službi na to nimajo ne časa ne želje.


Resnica pa je vendarle povsem drugačna, saj učinkovito učenje jezikov ni odvisno od starosti in sploh ne zahteva velikega napora. Poleg tega je lahko še prijetno zabavno!

Izbira ustrezne metode učenja je ključ do učenja tujega jezika. Še posebej za osebe, ki šele začenjajo z učenjem, je pomembno, da je izbrana metoda tista, ki vključuje čim več čutil in omogoča večkratno in pogosto ponavljanje gradiva ter pri učenju ne jemlje veliko časa. Točno na takšnih metodah temelji platforma za učenje tujih jezikov Ling Fluent, ki prilagaja število in pogostost ponavljanj potrebam ter sposobnostim vsakega posameznika. Zahvaljujoč karticam Ling Fluent se učite tako kot si želite, takrat kadar si želite in brez odhoda od doma. Edina stvar, ki jo potrebujete je računalnik, tablica ali pametni telefon z dostopom do interneta ter nekaj želje.

Učenje s platformo Ling Fluent rešuje vse običajne najpogostejše težave s katerimi se srečujejo starejše osebe, ki se želijo začeti učiti tujih jezikov. Kako?

TEŽAVA: "Pri mojih letih je prepozno naučiti se česa novega, ničesar več se ne naučim."
REŠITEV: Veliko ljudi je prepričanih, da je z učenjem jezika potrebno začeti čim prej in da imajo le otroci sposobnost učinkovitega učenja, ter da osebe starejše od 40 let in več, nimajo več kaj sanjati o pridobivanju novih znanj in spretnosti. Na srečo je to nesmisel! Res je, da imajo otroci več možnosti, da se bodo jezika naučili do ravni, ki je bližje maternemu jeziku, vendar ima tudi začetek učenja v kasnejših letih življenja svoje prednosti. Odrasli imajo več virov znanja, bolj poglobljeno znanje o številnih stvareh in bolj razvito sposobnost logičnega razmišljanja. Rezultat tega je, da je pridobivanje novih stvari za njih lažje. Potrebujejo le ustrezna in enostavna sredstva za uporabo, ki bodo spodbujala več čutil hkrati in ustrezno načrtovala cikel ponavljanj. Platforma Ling Fluent več kot primerno služi temu namenu. Še več, pridobivanje novih znanj lahko bistveno upočasni pešanje umskih sposobnosti, pozitivno vpliva na delovanje možganov in omogoča ohranjanje intelektualnih sposobnosti tudi v pozni starosti!

TEŽAVA: "Velikokrat sem poskušal naučiti se jezika in nič, nobenih rezultatov. Mislim, da preprosto nimam talenta za učenje jezikov."
REŠITEV:
Dejstva so takšna, da se lahko vsakdo nauči sporazumevati v tujem jeziku. Potrebna je samo motivacija in ustrezno izbrana metoda učenja. Ljudje so različni in zato potrebujejo individualni način učenja, ki se prilagaja njim in ne obratno. Ling Fluent omogoča učenje tistega, kar je dani osebi najpomembnejše, v njenem optimalnem času in tempu. Poleg tega z vključevanjem različnih čutil platforma uporablja različne vrste inteligence in aktivira različne centre v možganih, kar pripomore, da učenje poteka po več kanalih in je posledično kar najbolj učinkovito.

TEŽAVA: "Ne morem si zapomniti niti novih besed, neprestano mi uhajajo iz glave in jih ne morem uporabiti pri izražanju.”
REŠITEV: Učenje, ki v celoti sloni na navadnem pomnjenju, nikoli ni bilo najboljša izbira za učenje tujih jezikov. V tem primeru je najbolj pomembno vprašanje praktična razsežnost naših prizadevanj. In tukaj prihaja na pomoč Ling Fluent. Platforma je zasnovana tako, da razširi besedni zaklad in besedne zveze, skupaj z njihovo uporabo v praksi. Na ta način se izrazoslovje in slovnica učinkovito uležeta v naš spomin in, kar je najpomembnejše, ta postopek poteka intuitivno - niti ne opazite, da lahko oblikujete stavke brez kakršnega koli napora.



TEŽAVA: "Za dobro govorjenje tujega jezika je potrebno odlično poznati slovnico.
"REŠITEV:
Praktična uporaba jezikovnega znanja ne sovpada nujno z odličnim poznavanjem zapletene slovnice. Zelo pogosto imajo osebe, ki so dajale poudarek obvladovanju slovnice, težave z njeno uporabo med običajnim pogovorom. Pred kratkim je bilo dokazano, da je za sporazumevanje na osnovni ravni dovolj poznati 1500 besed in besednih zvez. Strokovnjaki Ling Fluent so na podlagi teh poročil razvili sistem, s katerim osvojite le potrebne informacije. Tako se že tekom osnovnega tečaja Ling Fluent učite le tisto, kar je potrebno za osvojitev tujega jezika. Poleg tega je platforma zgrajena tako, da angažira kar največ čutil hkrati, kar bistveno olajša proces učenja in ga naredi skorajda samodejnega.

TEŽAVA: "Želim se svobodno pogovarjati z ljudmi iz tujine, brati knjige in gledati tujejezične filme, ampak mislim, da jezika nisem sposobna obvladati na takšni ravni."
REŠITEV: Osvojitev tujega jezika do ravni, ki omogoča njegovo praktično uporabo, npr. med pogovorom ali gledanjem filma, ni tako zahtevno, kot se morda zdi na prvi pogled. Prej nasprotno - s pravim pristopom se lahko izkaže, da je zelo preprosto. Za svobodno uporabo jezika so potrebne metode, ki ustrezajo vašim individualnim potrebam. Na takšnem sistemu učenja temelji platforma Ling Fluent, s pomočjo katere se učite kjer koli, kadar koli in kakor koli se želite. Priročnost in udobje pripomoreta, da je proces učenja učinkovit in preneha biti naporna obveza, ki se umika prijetni zabavi. Prikladno okolje in praktični vidik učenja pomenita, da je učenje tujega jezika in njegova osvojitev, vsaj do komunikativne ravni, veliko hitrejša.

TEŽAVA: "Ne učim se jezika, ker imam preveč stvari v glavi in nimam časa, da bi se vpisal na jezikovni tečaj."
REŠITEV: Da bi se naučili jezika, se vam ni potrebno vračati nazaj v šolske klopi in preživeti veliko časa na jezikovnem tečaju. Do platforme Ling Fluent lahko dostopate vedno, kadar koli želite in kjer koli že ste: podnevi ali ponoči, doma, na avtobusu ali v vrsti v trgovini. Da bi se učili, potrebujete le računalnik, tablico ali pametni telefon ter povezavo z internetom. Poleg tega imate preko platforme dostop do spletnih seminarjev, s pomočjo katerih se učite od izkušenih učiteljev, ki na dostopen in zanimiv način pojasnjujejo težka vprašanja in odpravijo vse dvome, ki so povezani z novo snovjo. Pri učenju jezika je najpomembnejša rednost, zato je dovolj, da mu vsakodnevno posvetite vsaj nekaj minut. To ne bo težko, saj boste hitro opazili, da je učenje s pomočjo Ling Fluent ne samo učinkovito, ampak je tudi dober vir zabave in preživljanje kvalitetnega prostega časa – četudi ga nimate ravno preveč.

Zahvaljujoč platformi Ling Fluent ni več ovir, ki bi preprečevale, da se naučite tujega jezika – ne glede na leta, na jezik, ki se ga želite naučiti, koliko časa in neuspehov imate za seboj. Dovolj je le malo želje. Pridobite dostop do tečaja platforme Ling Fluent in začnite z učenjem že danes. Kmalu boste opazili učinke, ki bodo presegli Vaša največja pričakovanja ter Vam odprli vrata v svet.