Slovenija
63 ogledov

Otroci iz avta na cesto

Ravnateljica vrtca se zaveda, da so štirje parkirni prostori v skladu s pravili, Žurnal24 main
Zapornice v BS3. Starši otrok v enoti Žabica vrtca Ciciban so ogorčeni, ker so jim zaprli dostop do vrtca.
Kartic ne dobijo
Rešitev. Starši pravijo, da so iz obupa prosili tudi za nakup kartice za dvig zapornic v BS3, ki stane sto evrov: “Seveda tudi tega ne moremo, ker nismo stanovalci.” To je potrdila tudi ravnateljica vrtca Ciciban Marija Kermavnar, ki je dejala, da so bili stanovalci odločno proti.

Otroci so izpostavljeni nevarnosti, ker jih starši zaradi zapornic v BS3 z avtomobili ne morejo pripeljati do vrtca, pravi skupina "razočaranih in ogorčenih staršev otrok iz enote Žabica vrtca Ciciban". Na voljo imajo namreč le štiri parkirne prostore pred zapornicami ob Vojkovi cesti. "Te stanovalci vedno zaparkirajo, če je že kakšno prazno, pa morajo otroci izstopiti na zelo prometno Vojkovo cesto, ker so pločniki zaparkirani do zadnjega kotička," pojasnjujejo starši. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) odgovarjajo, da so zaradi zasedenosti teh štirih parkirnih prostorov mestni redarji začeli poostren nadzor.

Tudi starši v Stožice
Starši so bili že ob lanski selitvi otrok z Baragove ulice na Vojkovo cesto skeptični glede pomanjkanja parkirnih prostorov. A takrat jim je ljubljanski župan Zoran Janković obljubil, da bo to uredil. Kljub temu so jih po selitvi vsako jutro iskali v BS3, s so jim nato dostop do teh onemogočili še z zapornicami. "Če želimo otroke oddati v vrtec, moramo parkirati v garažni hiši Stožice ter v vetru in dežju otroke pospremiti do vrtca. Skupaj to traja pol ure, poleg tega moramo za parkiranje plačati," povejo starši.

             4
parkirne prostore ob Vojkovi cesti je MOL namenila staršem otrok, ki obiskujejo vrtec v BS3.

Redarji bodo tudi lisičili
"Skoraj vsak dan sem v zvezi s parkiranjem v stiku z MOL," je povedala Marija Kermavnar, ravnateljica vrtca Ciciban. Po njenih besedah so se z občino med drugim dogovarjali, da bi imeli starši posebne dovolilnice za parkirne prostore pred vrtcem, s čimer bi starši za njimi vedeli, da na prostor ne čakajo zaman. Iz vrtca tudi skoraj vsak dan kličejo redarje, da so parkirni prostori, ki so namenjeni staršem, polni. Redarji so tako do zdaj napisali 41 kazni, a na redarstvu opažajo, da vozniki še vedno neupravičeno zasedajo parkirne prostore, zato bodo začeli avtomobile tudi lisičiti.

Na MOL menijo, da bodo problem rešili s poostrenim nadzorom, saj ne načrtujejo večjega števila parkirnih prostorov za vrtec: "Štirje so zagotovljeni v skladu z urejanjem parkirnih prostorov ob vrtcih v MOL."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.