Slovenija
26 ogledov

Otroci niso za v kampanjo

Borut Pahor v Pacugu Facebook
Pozor. Vključevanje kršitev otrokovih pravic.

Politiki bi se morali zavedati spornosti uporabe otrok v namene promocije posamezne politične osebnosti, politične stranke ali njenih stališč, je komentirala Liana Kalčina, svetovalka Varuha človekovih pravic RS.

Prejšnji teden je namreč kandidat za predsednika države Borut Pahor v svoji predkampanji učil otroke v Pacugu plavati, na svojem profilu na Facebooku pa nato objavil tudi fotografije. Na njih sicer otrok ni bilo mogoče prepoznati. Njegova svetovalka za stike z javnostmi Špela Vovk je pojasnila, da so vse predstavnike medijev prosili, naj se pri poročanju ravnajo po navodilih vodstva otroškega letovišča, in poudarila, da "na nobeni naši fotografiji otroci niso izpostavljeni, fotografije pa je odobrila upravnica letovišča". Kalčinova je sicer opozorila, da soglasje otrok ali skrbnikov še ne razbremenjuje politikov, političnih strank in medijev etične odgovornosti, saj oboji praviloma ne poznajo vseh razsežnosti in posledic politične propagande.

Na svoji spletni strani je fotografije – tudi te so osebni podatek –, na katerih so otroci, objavil tudi predsedniški kandidat Milan Zver. V njegovi stranki SDS so povedali, da so fotografije nastale ob stoti obletnici ljudske šole v Rakitovcu. Na svečanosti, kjer je bil Zver slavnostni govornik, pa so sodelovali tudi otroci, zato v SDS poudarjajo, da objavljene fotografije predstavljajo zapis dogodka in ne predvolilne agitacije.

Komentarjev 3
  • privat 17:53 27.avgust 2012.

    pahorovski..pojdi v penzijo..če ne gre se naroči psihijatru...ta ti bo dal TAKOJ penzijo...pa še na ZPIZ-u imaš veze

  • kvizko5 09:48 20.avgust 2012.

    Zdaj pa ga že imam počasi dovolj....kaj hoče sploh dokazat ta človek s tem pačenjem???Kaj mu naj verjamemo, da če bo slučajno izvoljen da bo delal običajna dela ali da bo prejemal običajno plačo????? Naj se že skine iz scene!!!

  • dragec 09:00 20.avgust 2012.

    Borutu ni potrebno zameriti, saj je on en veliki otrok.