Slovenija
24 ogledov

Otroci poslancev na ramenih države

Poslansko stanovanje Anže Petkovšek
Poslanska stanovanja. V mandatu državnega zbora 2008–2011 je v njih živelo tudi 26 otrok.

“Ja, že v prejšnjem mandatu sem imel v stanovanju prijavljena dva otroka, pri meni pa bosta živela do nadaljnjega,” nam je povedal poslanec SDS Danijel Krivec. Nekdanji bovški župan za 63 kvadratnih metrov veliko stanovanje plačuje 273 evrov najemnine.

“Zaradi večjega števila prijavljenih oseb pa plačujem višje stroške, ki so skoraj enkrat višji od najemnine,” je potožil Krivec.

Če predvidevamo, da je cena študentske postelje v prestolnici okoli 200 evrov na mesec, bo poslanec SDS z nastanitvijo otrok v poslanskem stanovanju v štirih letih, kolikor po navadi traja visokošolsko izobraževanje, privarčeval skoraj 20 tisoč evrov.

Najemnina ni edina ugodnost

Izbranci ljudstva, ki živijo v službenih stanovanjih, imajo poleg najemnine še eno ugodnost.

Vsak mesec namreč prejmejo nadomestilo za ločeno življenje (141 evrov za stroške stanovanja in 172 evrov za stroške prehrane).

Deležni pa so tudi povračila stroškov prevoza ob dela prostih dneh iz Ljubljane do kraja stalnega prebivališča in nazaj.

Komentarjev 1
  • stela 16:33 04.februar 2012.

    Poznam nekoga, ki za 30m? Plačuje 500€....in ima 1/3 poslanske pače. Tolk o tem in ne....poslanec Krivec, nč se mi ne smilte!!