Slovenija
23 ogledov

Otroci se bodo odklopili

Organizatorji tabora na Viniščah upajo, da se bo pilotski projekt razširil na ce Žurnal24 main
Osnovnošolci. Tridnevni tabor za sklepanje resničnih, ne virtualnih prijateljstev.

Sto osnovnošolcev zadnjih petih razredov devetletke iz renške občine in petih sosednjih se je odločilo, da tri dni preživijo brez elektrike, računalnika in televizijskega zaslona. Tabor na Viniščah na temo preživetja v naravi organizira Civilna zaščita (CZ) Občine Renče - Vogrsko.

Raznovrstno
Program. Udeležencem tabora svoje znanje in izkušnje posredujejo tudi gozdarji, lovci, ribiči, pirotehniki, vezisti, ekipa prve pomoči, gasilci, jamarji, konjeniki in vozniki terenskih vozil.

Kot je povedal Milivoj Perkon, poveljnik CZ, je glavni namen tabora seznanitev mlade generacije z osnovnimi veščinami preživetja v naravi ter spoznavanje, da je narava prostor, ki ponuja številne možnosti za preživljanje prostega časa, kjer se lahko stkejo tista prava prijateljstva v nasprotju z vse številnejšimi virtualnimi, ki jih mladi sklepajo prek spletnih mrež.

Koristna znanja in izkušnje
S taborom bi radi mladim tudi približali vlogo in namen CZ ter jih motivirali za to, da bodo nekoč tudi sami sodelovali v sestavu CZ, saj je čuta in usposobljenosti za pomoč soljudem v stiski vse manj. Z osnovnimi veščinami preživetja v naravi mlade na taboru seznanjajo pripadniki Slovenske vojske, svoje znanje in delovanje pa jim predstavljajo tudi številni drugi udeleženci, vključno z Zlatkom Zakladkom, ki mlade uči o užitni vegetaciji in pripravi hrane iz nabranega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.