Slovenija
23 ogledov

Otroci še vedno žrtve cest

Otroci so še vedno pogosto udeleženi v nesrečah. Zadnji primer hudih poškodb se Žurnal24 main
Leta 1989 je na slovenskih cestah umrlo kar 69 otrok. Lani "le" 6. Končno se pomikamo proti sredini lestvice prometno varnih držav, pravi strokovnjak.

Po Sloveniji bodo sicer jutri potekale prireditve ob 3. evropskem dnevu prometne varnosti. Ob tej priložnosti bo v Ljubljani na Slovenski cesti skoraj 2.000 otrok demonstriralo smrt in poškodbe svojih vrstnikov. Lani se jih je v prometnih nesrečah huje poškodovalo 1.217 oziroma 595 manj kot leta 1989.

Policija in organizatorji opozarjajo voznike, da bo za Slovensko cesto jutri od 9.00 do 15.00 veljala zapora.

Slovenija je bila še leta 2007 med najmanj varnimi evropskimi državami, v zadnjih treh letih pa se stanje izboljšuje, je glede splošne slike optimističen Robert Štaba z Zavoda Varna pot.

Štaba je zadovoljen, da so pristojne institucije v zadnjem času izvedle številne sistemske ukrepe, ki so pripomogli k varnejšim cestam, a te bodo resnično varne šele, ko se bo vsak udeleženec v prometu zavedal pomena spoštovanja predpisov, opozarja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.