Slovenija
7 ogledov

Otroci so bolj za šport

Ravnatelj Iztok Babnik glasbeno šolo promovira tudi skozi glasbene maratone; dan Žurnal24 main
Vpis v glasbeno šolo. V Kopru se povečuje, v Izoli in Piranu zmanjšuje.

“Na Glasbeni šoli (GŠ) Koper je povpraševanje po vpisu vsako leto večje. Letos smo prejeli že okoli 130 prijav za opravljanje preizkusa glasbenih sposobnosti, sprejmemo pa lahko le okoli 45 novih učencev. Drugače je v Izoli, predvsem pa v Piranu, kjer za vpis ni toliko zanimanja. Zaradi tega moramo z raznimi akcijami in promocijami, kot je Glasbeni maraton, pritegniti otroke,” pojasnjuje Iztok Babnik, ravnatelj GŠ Koper.

Pester program
Tartinijev trg. Tam bo danes ob 10. uri odigrana glasbena pravljica Obuti maček, uro pozneje bodo nastopili učenci GŠ Piran in Godalnega orkestra Vladimir Lovec, ob 15. uri pa bo na vrsti nastop Jazz ansambla GŠ Izola in Piran. Zaključek bo koncert Mladinskega pihalnega orkestra Piran ob 20. uri v Avditoriju Portorož.

Zmanjšanje zanimanja pa njegovem mnenju ni posledica več zasebnih učiteljev, temveč povečane ponudbe športnih dejavnosti; zanje se namreč otroci odločijo lažje in hitreje.

“Otroci se najpogosteje odločajo za tolkala, klavir, flavto, violino in kitaro. Otrokom in njihovim staršem pa poskušamo predstaviti še druge inštrumente, da se lažje odločijo na primer za trobila in pihala,” razlaga Babnik. “V zadnjih letih pa je zelo veliko zanimanja za petje in kar nekaj naših bivših pevcev trenutno obiskuje študij petja na akademiji za glasbo v Ljubljani. O njih bomo najbrž v kratkem še veliko slišali,” dodaja.

Maraton navdušil Izolo
Glasbeni maraton, ki je bil v Izoli prejšnjo soboto, je obiskovalce navdušil, zato bodo takšno obliko promocije izpeljali tudi v prihodnjih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.