Slovenija
15 ogledov

Otroci v vrtec do konca decembra

Iz poškodovanih enot vrtca Viški gaj so starši septembra izpisali 213 otrok, okt Žurnal24 main
Viški gaj. Zaradi poplav je v treh enotah viškega vrtca nastalo med 700 tisoč in 800 tisoč evri škode.

Do konca decembra se bodo lahko vsi otroci vrnili v enoti Bonifacija in Kozarje vrtca Viški gaj, ki sta bili poškodovani v poplavah. Za zdaj je na začasnih lokacijah še deset oddelkov, ocenjena škoda v omenjenih enotah ter v enoti Zarja pa je med 700 tisoč in 800 tisoč evri.

Ocena škode

Vrtec. Na lupinah stavb enot Bonifacija, Kozarje in Zarja vrtca Viški gaj je za dobrih 77 tisoč evrov škode, so ocenili na mestnem oddelku za zaščito, reševanje in civilno obrambo.

“Ker obnova še poteka, dokončnih zneskov še ni,” je povedala Marija Fabčič, načelnica mestnega oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje. 

Za 65 tisočakov donacij 
Vrtec Viški gaj je za obnovo po besedah Fabčičeve do zdaj dobil za 65.400 evrov donacij, barve za pleskanje, škatle za opremo in igrače ter umivalnik za igre z vodo.

Otroci iz vrtca Jurček iz Gornjih Petrovcev ter učenci Osnovne šole Božidarja Jakca v Ljubljani pa so za otroke zbrali igrače. V poškodovanih enotah so morali med drugim posušiti in zamenjati tlake, zamenjati izolacijo, podboje, vrata, sanirati ali zamenjati zunanje in notranje stene ter zamenjati opremo.

V enoti Zarja bodo morali zaradi dvignjene podtalnice obnoviti nekaj igralnic in pedagoško sobo.

Nekatere so izpisali 

Starši so lahko otroke, ki so obiskovali poškodovani enoti vrtca, med obnovo začasno izpisali.

“Bodisi za ves čas, ko so otroci zunaj svoje enote, bodisi za čas, ko niso mogli urediti prevoza na različne lokacije,” je razložila Fabčičeva. Začasni izpis bo Mestno občino Ljubljana stal okoli 38 tisoč evrov.

Sklep o potrditvi sklepa o kritju stroškov bodo mestni svetniki obravnavali na seji 20. decembra, župan Zoran Janković pa ga je zaradi izrednih razmer po poplavah že sprejel 18. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.