Slovenija
2859 ogledov

Otrok je nehal dihati, zaradi junaka je živ

Potok
Poročali smo o dečku, ki ga je odnesla deroča voda.

9-letni deček je stekel za nogometno žogo in pri tem nesrečno padel v deroči potok. Poročali smo, da ga je voda odnesla skoraj kilometer daleč; rešil ga je moški iz Slovenj Gradca, ki je brez pomislekov skočil v potok in rešil otroka.

Potok Pri nas Slovenija Rešili otroka, ki je padel v deroč potok

Za Večer je svojo hvavležnost izrazila dečkova mama, ki sicer ne želi izpostavljati otrokovega imena. Ko so ga pripeljali v bolnišnico, je bil podhlajen, njegova pljuča je delno zalila voda, zato je moral nekaj dni ostati v bolnišnici.

Njegovo stanje se izboljšuje, še vedno pa je v šoku, starši ga na nesrečni dogodek ne želijo spominjati. Gordan Petronijevič, ki je rešil otroka, je za Večer povedal, da je bil ob dogodku na terasi, na stisko otroka ga je opozoril mimoidoči, ki je z dojenčkom v vozičku slučajno hodil ob potoku.

Otroka je voda hitro odnašala, Petronijevič je stekel ob potoku in ko je zagledal njegovo roko, je brez pomisleka skočil v vodo. Dečka je potegnil do brežine, kjer so mu pomagali ostali opazovalci. Nekaj časa je trajalo, da je deček zadihal. Podhlajenega so ga odnesli v hišo, ga preoblekli v suha oblačila, povili v odeje in predali reševalni ekipi.

Mama otroka je junaku hvaležna, saj bi se nesrečni dogodek lahko končal bistveno bolj žalostno.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.