Slovenija
37 ogledov

Otroka sem morala previti na klopi pred trgovino

Mamice so potarnale, da je problem tudi slaba obveščenost o lokacijah previjalni Žurnal24 main
Javne previjalnice ne obstajajo, njihova ureditev pa je odvisna od podjetij, zato so se mlade mamice primorane znajti vsaka po svoje.

Prestolnica ima skupno 23 previjalnic. Ni pa predpisov, ki bi določali, kje, kdaj in kdo bi moral urediti previjalnico, kar pomeni, da je ureditev previjalnic v celoti odvisna od interesov podjetij. Klicali smo tudi v Maribor in Zagreb in ugotovili, da tam nimajo niti evidence previjalnic.

Različne izkušnje previjalnic
"Kadar je lepo vreme, pride k nam veliko mamic z otroki. In pogosto se ob pogovorih zadržijo do konca našega delovnika. Previjalnica kot taka ni velik strošek, zato bi jih bilo po mojem mnenju treba imeti na vseh javnih mestih. Tudi na poštah in sedežih četrtnih skupnosti," je dejala Nada Kirn Špolar, vodja združenja Sezam.
"Ko smo pred štirimi leti odprli previjalnico, je k nam prišlo prišlo veliko mamic. Kmalu pa se je njihovo število začelo zniževati. Letos pri nas ni niti ena mamica previla svojega otroka,"
je povedala Dea Baričevič iz zasebne lekarne Barsos-H v središču mesta.

© Tilka Klančar

 
Težave uporabnikov previjalnic
"Zadnjič sem želela v E. Leclercu previti otroka, pa enostavno nisem prišla na vrsto. V tako velikem centru imajo namreč le eno previjalno mizo, tako da sem po dvajsetih minutah enostavno obupala. Otroka sem previla kar na klopi pred trgovino," je povedala mamica Maša Bratina.
Drug problem, s katerim se soočajo starši, je slaba obveščenost. "Ob previjalnicah v večjih nakupovalnih centrih poznam samo Sezamovo previjalnico," je namreč dodala Bratina.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.