Slovenija
27 ogledov

Otroka "ugrabila" mama

Roki Shutterstock
Policisti so bili danes obveščeni, da sta bila v Ljutomeru ugrabljena dva otroka. Izkazalo se je, da ju je odpeljala njuna mama, ki se je pred časom odselila od partnerja, pravnoformalno skrbništvo pa še ni urejeno.

Policisti so danes nekaj pred 10. uro prejeli obvestilo, da so neznanci v Osnovni šoli Ljutomer ugrabili učenko 2. razreda in jo odpeljali. Prijaviteljica je policistom sporočila tudi osebni opis storilcev ter znamko in registrsko številko osebnega avtomobila, s katerim so se odpeljali.

Okoli 10. ure so policisti prejeli še obvestilo, da je iz vrtca v Gresovščaku najverjetneje mati odpeljala svojega štiriletnega otroka.

Skrbništvo še ni urejeno

Policisti so ugotovili, da otroka nista ugrabljena, saj je oba odpeljala njuna mati, ki se je pred časom odselila od partnerja. Pri današnjem dejanju sta jo v osnovni šoli oziroma vrtcu spremljala tudi njen oče in še eden moški.

Starša otrok še nimata sodbe sodišča, s katero bi bilo dodeljeno skrbništvo nad otrokoma, zato policija pravne podlage za ukrepanje nima. O obeh današnjih dogodkih je policija s posebnim poročilom obvestila centra za socialno delo v Ljutomeru in Kamniku, so še zapisali murskosoboški policisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.