Slovenija
24 ogledov

Otroka v vrtec, avto redarjem

Redarji poostreno nadzirajo okolico šol in vrtcev. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Parkiranje. Mestni redarji ne ugotavljajo, koga oglobijo.

Ljubljana. “V ulici pred vrtcem ni dovolj parkirnih prostorov, zato smo starši prisiljeni avtomobile parkirati na pločniku,” je povedala bralka, ki so ji zaradi napačnega parkiranja pred Vrtcem dr. France Prešeren mestni redarji po desetih minutah vozilo odpeljali. “Zavedam se, da sem naredila prekršek, vendar mislim, da bi mestno redarstvo lahko pokazalo malo razumevanja, saj leto in pol star otrok ne more sam v vrtec, zato da njegova mama ne bo storila prekrška,” je dodala.

“Vozila ovirajo pešce”
Redarji na kraju prekrška ne morejo ugotavljati, ali je vozilo napačno parkiral nekdo, ki je otroka pripeljal v vrtec, so razložili v redarstvu Mestne občine Ljubljana. Kot so dejali, lahko ugotovijo le, ali je vozilo parkirano v nasprotju s predpisi ali ne.

Zavedamo se, da v okolici izobraževalnih ustanov ni dovolj parkirnih prostorov,” so povedali in dodali, da morajo kljub temu upoštevati tudi dejstvo, da vozila na pločniku ovirajo starše, ki otroke v vrtec pripeljejo peš. “Pri veliki prometni obremenitvi se pri hoji po cestišču hitro pripeti prometna nesreča,” so opozorili.

Na redarstvu so povedali še, da sodelujejo pri določitvi dodatnih parkirnih prostorov v okolici šol in vrtcev, veliko pozornosti pa namenijo nadzoru prav okoli teh ustanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.