Slovenija
10 ogledov

Otroke bi kar izgnali

Radenka Stojanovič hčerko Lauro pelje na koprsko plažo, kjer so igrala za otroke Žurnal24 main
V Olmu imajo menda težave zaradi "vsesplošnega igranja neprofitnih otrok". Izrazi so iz ogorčenega pisma, ki so ga prejeli stanovalci tamkajšnjih neprofitnih stanovanj in ga objavili v oddaji Preverjeno.

Pismo so napisali v podjetju Stavbenik – servisne storitve upravljalcu soseske v Olmu, kjer so poleg občinskih neprofitnih tudi lastniška stanovanja.

Na občini brez besed

Pristojni na koprski občini problematike ne komentirajo, v oddaji pa so dejali, da otroci lahko uporabljajo zelenice (od koder jih sicer preganjajo sosedje iz lastniških stanovanj). "Drži, da tam otroških igrišč primanjkuje, vendar zanje ni bilo prostora. V prihodnje bomo na to bolj pozorni," pravi direktor občinskega stanovanjskega sklada Darko Kavre, ki je gradil sosesko, namenjeno predvsem mladim družinam. Predsednik krajevne skupnosti (KS) Olmo Slobodan Popovič (sicer stric koprskega župana Borisa Popoviča) pa problema sploh ne vidi.

Težave tudi v Semedeli ...

"Ali naj plezamo čez ograjo, da bi se naši vnuki lahko igrali na igrišču?" je v pismih bralcev v Primorskih novicah pristojne včeraj spraševal Semedelčan Metod Jazbec. Vrata igrišč pred Osnovno šolo Dušana Bordona so namreč zaklenjena, drugih igrišč pa v bližini ni. "To je žal nujen ukrep pred tem, da bi igrišča postala pribežališče narkomanov," pojasni ena izmed učiteljic, ki smo jo srečali pred šolo.

... in v Žusterni

Na pomanjkanje otroških igrišč pri načrtovanju novih sosesk so pred časom opozarjali tudi v KS Žusterna. Občinarji jim niso prisluhnili, svetniki pa so projekte brez pomislekov potrdili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.