Slovenija
17 ogledov

Otrokom nevaren odsek

Krajani želijo zaradi varnosti svojih otrok na odseku med avtobusnima postajama Žurnal24 main
Državna cesta. Vozniki tudi 90 kilometrov na uro, prehoda za pešce pa ni.

Krajani na cesti Preddvor–Jezersko na odseku med avtobusnima postajama želijo prehod za pešce, saj se bojijo za varnost svojih otrok, ki vsakodnevno prečkajo nevarno cesto, po kateri nekateri vozniki pripeljejo tudi 90 in več kilometrov na uro.

Občina je pri tem nemočna, saj gre za državno cesto. “Občina je pred tremi leti od države zahtevala, naj se zadeva uredi. Prehod za pešce smo želeli financirati sami, ampak nam država ni pustila, saj avtobusni postaji nista pravilno postavljeni,” pojasnjuje župan Miran Zadnikar.

cesta Preddvor-jEZERSKO, TD PREDDVOR | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Postajo bodo prestavili

Občina je naročila projekte, ki bodo rešili nastali položaj. Avtobusno postajo, ki stoji pred nekdanjo mesnico, bodo prestavili nižje, sredi ceste bodo naredili otok, ki bo nekoliko zaustavljal promet, v ureditev odseka pa je vključen tudi prehod za pešce.

“Z državo smo se dogovorili, da bo občina financirala pločnike od mostu do nekdanje mesnice, država pa otok in prehod za pešce,” pravi Zadnikar. Čeprav imata občina in država denar že zagotovljen v proračunih, pa naj bi dela začeli šele prihodnji konec leta.

Kje je znak stop?

Preddvor. Večini stranskih poti manjka znak stop. Občina bo postavljanje znakov in označevanje prehodov za pešce začela prihodnje leto, ko bodo na vrsto prišli le najbolj kritični odseki.

Prehodov je (pre)malo
Prehodov za pešce in prometnih znakov pa primanjkuje po vsej občini. “Naročili smo študijo prometne signalizacije, v katero so vključeni talne označbe in prometni znaki.

Strokovna služba je pregledala občinsko infrastrukturo in vse nepravilnosti zapisala v študijo. Kar bo stroka predpisala, to bo občina tudi naredila,”
obljublja župan.

Prioritete bodo postorili v prihodnjem letu, počasi pa bodo na vrsto prišle tudi vse preostale prometne pomanjkljivosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.