Slovenija
33 ogledov

Otrokom želijo zagotoviti varno odraščanje

kronika03.09.07, diskoteka, lipa, foto: ZeS ZeS
Ponovno odprtje lokala Lipa. "V prvi vrsti želimo poudariti, da lokal te vrste ne sodi v vaško okolje kjer si prebivalci želimo mirnega življenja."

Na javni obravnavi vloge podjetja VIRO-TIM in Milene Zavašnik, po kateri se bo občina Medvode odločila, ali bo klubu Lipa dovolila obratovanje v podaljšanem obratovalnem času, bodo prisotni tudi pobudniki peticije spletne Klub Lipa naj ostane zaprt.

Ti v prvi vrsti opozarjajo, da diskoteka ne sodi v vaško okolje. "Po zaprtju kluba Lipa se je veliko spremenilo na področju namembnosti kmetijskih zemljišč, ki so postala zazidljiva, in od takrat je Lipa "dobila" precej novih sosedov. Priselile so (smo) se predvsem mlade družine z otroki, ki jim želijo zagotoviti varno in mirno odraščanje. Če bo klubu Lipa omogočeno odprtje v nočnem času, pa bo kvaliteta vseh bližnjih in malo manj bližnjih sosedov drastično upadla, da ne govorimo o tem, kako zelo bo upadla še vrednost naših nepremičnin,“ so za nas pomen peticije pokomentiral njen pobudnik Klemen, ki poudarja, da nimajo nič proti temu, da bi Lipa obratovala čez dan. "Vendar to za nas pomeni do 22. ure in niti minute dlje! Klientela, ki bi Lipo obiskala v tem času, okolici ne more narediti škode, ki so jo je konstantno povzročali obiskovalci kluba (parkiranje na dvoriščih domačinov, pogosto tudi bruhanje na istem mestu, ležanje na bližnjih travnikih, odmetavanje steklenic, cigaret, injekcijskih igel, kondomov,...)."

Tamkajšnji prebivalci po njegovih besedah podpise proti podaljšanemu obratovalnemu času zbirajo tudi "na papirju", ki je "že zdaj višja od količine glasov na elektronski peticiji. (Do 16.45 se je na spletu nabralo 168 podpisov.)“  Te bodo prinesli na ustno obravnavo, ki naj bi potekala še ta teden.

Komentarjev 3
  • Oxxo 20:10 03.junij 2013.

    Res je... že tako je Slovenija "upokojenska država" in ker je to močno volilno telo ima svojo včasih starokopitno in za časom težo.Tako radi bi imeli turiste - a tako malo smo jim pripravljeni ponuditi. Najbolje bo, da ko ...prikaži več priletijo na Brnik v prvi nabiralnik položijo nekaj 100... 500 eur... in se obrnejo in rečejo bye.Kako lokalci "podpirajo" razvoj Bovca, zapiranje kluba K-4 v Ljubljani, itd.Kako znamo in zmoremo negovati turizem, kako "zelo (ne)sposobni" smo dokazuje biser Lipica - propad.

  • Boschtjan Zupanchich 17:43 03.junij 2013.

    zgleda, da še Ni dovolj gorja , al' Kaj ???

  • speris 17:04 03.junij 2013.

    ma seveda ljudje ki se zabavajo zvecer se pokajo z iglami.. LOLSicer pa je v sloveniji navada da si vsi zelijo mir. Tudi v turisticnih mestih hocejo mir, zato pa je Portoroz mrtva vas!