Slovenija
110 ogledov

Otvoritev prenovljene Slovenske ceste

Slovenska cesta
1/6
Anže Petkovšek
Danes bo stekel promet po novem odseku Ceste Dolomitskega odreda ter po prenovljenem južnem delu Slovenske ceste.

Po novem odseku Ceste Dolomitskega odreda bo promet stekel ob 10. uri, na južnem delu Slovenske ceste pa ob 14.30 uri. Ob odprtju obeh cest bodo začele veljati spremembe tras mestnih avtobusov, ki vozijo na linijah 14 in 14B ter 19B in 19I.

Nove avtobusne linije

Z otvoritvijo obnovljenega južnega dela Slovenske ceste

spremenjene proge  | Avtor: LPP LPP
se linije LPP v celoti (razen linij 51 in 56) vračajo na Slovensko cesto in bodo v prihodnje ponovno obratovale v obeh smereh. V okviru te spremembe in na željo Občine Ig ter Brezovica se vračata na Slovensko cesto tudi liniji 19 B in 19 I. Njuna trasa bo sedaj potekala po Karlovškovi, Zoisovi in Slovenski cesti. Navedene spremembe bodo pričele veljati od predvidoma 14.45 ure dalje. Vozni redi linij ostajajo nespremenjeni.

Spremenjena trasa busa številka 14

Danes od 10. ure dalje bo spremenjena tudi trasa linije 14, in sicer tako, da bosta trasi linije 14 B in 14 združeni v eno na območju Vrhovcev in Bokalc. Nova, združena linija 14 se bo imenovala Savlje – Bokalce in bo na navedenem območju potekala po Poti Rdečega križa, Cesti na Vrhovce, Cesti na Bokalce in Cesti na Brdo, vse do Bokalc. Za potnike, ki so uporabljali staro linijo na Cesti na Brdo pri postajališčih Preval in Brdo, se bodo vzpostavila nadomestna postajališča na Brdu in na Poti Rdečega križa, nedaleč stran od ukinjenih postajališč.

spremenjene proge | Avtor: LPP LPP

Več odhodov

S spremenjeno linijo 14 bo potnikom zagotovljeno veliko več odhodov: potnikom iz Bokalc kar 60% več odhodov, potnikom iz Vrhovcev pa za 40% več odhodov. Optimizacija linije je vzpostavljena tudi zaradi večjega števila potnikov v novem naselju na Ježkovi, katerim bo LPP s spremenjeno traso linije 14 omogočil boljšo povezavo z mestom in s celotno mrežo linij LPP.

30 novih avtobusov LPP

Na osrednjem delu Slovenske ceste bodo predstavili tudi 30 novih okolju prijaznih mestnih avtobusov. V mestnih nizkopodnih zgibnih avtobusih MAN  je med drugim  vgrajena preklopna nakladalna ploščad (klančina), ki jo voznik ročno dvigne in postavi na zunanjo stran vozila, da lahko potnik z invalidskim vozičkom zapelje v notranjost avtobusa.

Vozila so opremljena z ozvočenjem, ki je povezano z glasovnim napovednikom postaj, z enakomerno slišnostjo po vsem vozilu ter s prikazovalniki, na katerih se izpišejo: ime postajališča, na katerem se avtobus nahaja (v povezavi z govornim napovednikom postajališč) in dnevni čas in sporočila za potnike. Zunanji LED prikazovalniki za smer vožnje so na prednji, stranski in zadnji strani avtobusa.

novi busi, LPP | Avtor: LPP LPP


dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.