Slovenija
22 ogledov

Ovadba in srečno!

Sumi, da določene aktivnosti v Tešu še vedno vodi Rotnik, so se potrdili, meni J Žurnal24 main
Janežič. Ovadba in odstopi so Rotnikovo maslo.

"Trditev, da nepooblaščeno dostopam do informacijskega sistema Teša, je smešna." Tako se je član odbora za aktivni nadzor naložbe v blok 6 Dean Besednjak odzval na kazensko ovadbo, ki jo je spisal nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik in jo odposlal na silvestrovo, danes pa jo je predstavnik delavcev Franc Rosec prinesel na nadzorni svet (NS) in z njo poskušal prepričati Besednjaka, naj odstopi.

Pingpong z odpravnino
Denar. Rotnikova odpravnina je na Teševem računu, kaj bodo z njo, pa še ne vedo. Ker Rotnik še ni podpisal izjave, da se ji odpoveduje, so mu jo konec decembra nakazali, ta pa je neto znesek nekaj več kot 25 tisoč evrov nakazal nazaj. Sporno. Spomnimo: Rotnik je želel, naj se v sporazum doda člen, da on Tešu ne dolguje ničesar več. Direktor Teša Simon Tot meni, da želi izsiliti člen, ki bi ga odvezoval odškodninske odgovornosti, če bi revizija poslovanja pokazala kakšna oškodovanja družbe, za katera bi bil odgovoren. “Takšne odveze mu nihče ne sme in ne more dati,” je dejal Tot. Rotnik pa je napovedal, da bo sporazum podpisal tudi brez tega člena.

Dostop podpisal Rotnik
Rotnik je včeraj pojasnil, da je Besednjaka ovadil, ker naj bi ta uporabljal sistem za fakture, česar ne bi smel. Besednjak pa je včeraj novinarjem pokazal celo vrsto dokumentov, ki jih je podpisal Rotnik, in ki Besednjaku dovoljujejo dostopanje do informacijskega sistema. Besednjak je zatrdil, da ga je vodja projekta blok 6 obvestil, da je dostop urejen, geslo pa je delovalo.

Domnevno nepooblaščen dostop se je sicer zgodil že maja, najpozneje oktobra pa je bil Rotnik z njim seznanjen. Na vprašanje, zakaj Rotnik Besednjaka ni ovadil že takoj in še kot direktor Teša, ampak šele zdaj in kot fizična oseba, je Rotnik odgovoril, da je želel vse zadeve končati lani in jih ne vleči v novo leto. Kot meni Besednjak, pa je ovadba poskus, da bi mu preprečili delo v NS Teša, in je povezana z napovedanimi revizijami v Tešu. Ena sicer že poteka.

"Potrdili so se sumi, da določene aktivnosti še vedno vodi Uroš Rotnik," v zvezi z dogajanjem na NS Teša in odstopom dela projektne skupine ugotavlja direktor Holdinga Slovenske elektrarne Matjaž Janežič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.