Slovenija
40 ogledov

Ovadba proti izvajalcu

V Kranjski Gori so zaradi še vedno zaprte 137 tisoč evrov vredne vodarne sklical Žurnal24 main
Kranjskogorska vodarna. Izvajalca del zaradi suma goljufije preiskuje policija.

Komunala Kranjska Gora je zaradi neizpolnjevanja pogodbenih obveznosti proti izvajalcu še vedno nedelujoče kranjskogorske vodarne vložila kazensko ovadbo zaradi suma poslovne goljufije.

Ni razlogov za sklic izredne seje, saj bi se lahko na marčevski seji, ki je namenjena komunali, seznanili s problematiko in ukrepi.
Rajko Puš, 
direktor kranjskogorske občinske uprave

Pri komunalnem podjetju pojasnjujejo, da sum poslovne goljufije policija še preiskuje, na Okrožno sodišče v Kranju pa so že vložili več tožb za vračilo kupnine, pogodbene kazni in škode.

Za 137 tisočakov škode
Načrtovana vodarna v Kranjski Gori bi morala začeti delovati že sredi leta 2009, toda po pojasnilih svetnikov, ki so včeraj sklicali izredno sejo občinskega sveta v Kranjski Gori, še ni bilo niti poskusnega obratovanja. Ocenjujejo, da je bila občina z izbiro izvajalca, ki ni opravil svojega dela, oškodovana za 137 tisoč evrov. To je tudi vzrok sklica včerajšnje izredne seje občinskega sveta. Prepričani so, da je treba o problematiki vodarne v Kranjski Gori pripraviti širšo razpravo ter ugotoviti, kateri so razlogi za stanje vodarne in kdo vse je zanj odgovoren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.