Slovenija
114 ogledov

Ovadba za direktorja podjetja Cerod

Alojz Turk Jerca Božič Kranjec
Ovadeni direktor naj bi družbi povzročil za več kot dva milijona evrov škode.

Novomeški kriminalisti so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali ovadbo za 51-letnega direktorja gospodarske družbe iz Novega mesta, osumljenega kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in oškodovanja javnih sredstev, sporočajo s Policijske uprave Novo mesto. 

Naredil za 2,3 milijona evrov škode 

Po naših informacijah gre za Alojza Turka, direktorja centra za ravnanje z odpadki Cerod, o čemer smo pisali že v začetku februarja. Kriminalisti so namreč med preiskavo ugotovili, da je osumljenec zlorabil svoj položaj in zaupanje glede razpolaganja s tujim premoženjem, upravljanja podjetja in vodenja gospodarske dejavnosti, da bi gospodarski družbi z območja Ljubljane pridobil protipravno premoženjsko korist. "S sprejemom poslovnih odločitev o sklenitvi pogodb s to družbo je gospodarski družbi, v kateri je direktor, povzročil za več kot 1,2 milijona evrov škode," pojasnjujejo na policijski upravi. 
 
Osumljen je tudi oškodovanja javnih sredstev, saj je pri upravljanju in razpolaganju javnih sredstev zavestno kršil predpise, opuščal dolžno nadzorstvo ter omogočil nezakonito in nenamensko uporabo javnih sredstev. S sklenitvijo škodljive najemne pogodbe za delovne stroje je podjetje oškodoval za več kot 1,1 milijona evrov. 

Da je Cerod za najem stroja terminator, ki pred odlaganjem odpadke obdela, lani plačal dobrih 650.000 evrov, po naših informacijah pa bi za ta denar lahko kupili skoraj dva taka nova stroja, smo poročali že oktobra.

Komentarjev 3
  • Lavdan 14:49 26.marec 2014.

    In koliko od tega je dobil nazaj v svoj žep.

  • patron 14:26 26.marec 2014.

    na grmado z njim in podobnimi, dolenjski bebo.......

  • rogg 14:21 26.marec 2014.

    Sami poštenjaki. Ko bo treba na sodišče bo pa zbolel.