Slovenija
55 ogledov

Ovadba za stečajnico

“Tudi sama bom vložila ovadbo proti Odvetniški družbi Čeferin. Ogorčena sem. Nak Žurnal24 main
Šampionka. Odvetniška družba Čeferin ovadila stečajno upraviteljico.

Zoper stečajno upraviteljico Marijo Magdaleno Šantl je bila vložena kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljenega sprejemanja daril. Ovadbi so bili priloženi tudi dokazi, ki pa jih v tej fazi ne želimo razkriti, saj se z ovadbo ukvarja pristojno okrožno državno tožilstvo,” so povedali v Odvetniški družbi Čeferin, ki v aferi Šampionka zastopa poslovneža Edvina Pejoviča. Po neuradnih informacijah naj bi imeli pisne dokaze o domnevnih izplačilih stečajni upraviteljici Peja Šampionke. Šantlovi naj bi denar izplačal podjetnik Sebastjan Vežnaver. V odvetniški pisarni Čeferin pa so ob tem napovedali nove ovadbe.

95 stečajnih upraviteljev je v državi, vsak lahko vodi do 25 postopkov naenkrat.

 

Napoveduje ovadbo
Ogorčena sem. Nikoli in nikjer nisem prejela nobenega evra, niti centa. Kakšna Vežnaverjeva nakazila in podkupovanje? Nobenega darila, ničesar ni bilo! Takoj ko dobim v roke vaš časopis, v katerem boste pisali o ovadbi, jo vložim proti Čeferinom tudi sama,” je včeraj ob našem telefonskem klicu razburjeno napovedala Šantlova in dodala, da je edino plačilo, ki ga je dobila, nakazilo ob otvoritveni bilanci Peja Šampionke, ki ga je potrdilo tudi pristojno sodišče. “Čeferini me napadajo povsod; na novogoriškem sodišču so že zahtevali mojo zamenjavo, a je bila zavrnjena. Zdaj čakamo na odločitev koprskega višjega sodišča. Zahtevo po odvzemu licence so poslali tudi na pravosodno ministrstvo. Očitno so v ozadju težki denarji, saj me napadajo z vsemi topovi in blatijo po medijih,” je prepričana stečajnica.

Pritiski nekaj običajnega
Tomaž Kos, nekdanji dolgoletni predsednik društva stečajnih upraviteljev in tudi sam stečajnik že 13. leto, je dejal, da so grožnje in pritiski nanje nekaj običajnega. “Tega, da bi bil kdo obtožen prejemanja daril in podkupnin, pa ne pomnim,” je dodal. Na tem področju pa je do zdaj medijsko odmeval le primer odvetnice in stečajne upraviteljice Suzane Gale, ki so jo osumili, da naj bi kot stečajna upraviteljica izsiljevala koprskega podjetnika in od njega zahtevala podkupnino za prireditev bilanc.

Ozadje afere
Šampionka. Novogoriško okrožno sodišče je avgusta lani sprožilo začetek stečajnega postopka za družbo Pejo Šampionka, predlog za stečaj tovarne iz Renč je zaradi prezadolženosti nekaj mesecev prej vložil direktor Sebastjan Vežnaver. Za stečajno upraviteljico je sodišče imenovalo Marijo Magdaleno Šantl. Afera se je sicer začela pred tem, ko je družbo od Edvina Pejoviča kupilo srbsko podjetje Beohemija. To je vložilo tudi tožbo proti nekdanjemu lastniku Pejoviču, z njo pa želijo doseči razveljavitev kupoprodajne pogodbe. Tako srbska družba kot Vežnaver, sicer tudi 14-odstotni lastnik Šampionke, namreč menijo, da ob nakupu niso bili seznanjeni s pravimi podatki o poslovanju in predvsem ne o starih dolgovih podjetja. “V tožbi glede prodaje Šampionke bo o tem, kdo ima prav, odločilo sodišče,” je prepričana Šantlova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.