Slovenija
68 ogledov

Ovadbe v aferi Dimic

Simona Dimic Saša Despot
Simona Dimic.Zaradi obnavljanja hiše v Murglah preiskana s Hildo Tovšak. Ovadba se piše. Dolg. Nekdanji sodelavki Boruta Pahorja lahko polovico hiše kmalu proda sodišče.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so do tega trenutka že podrobno preiskali Simono Dimic, nekdanjo tesno sodelavko bivšega predsednika vlade Boruta Pahorja, trdijo neuradni viri. V policijski preiskavi pa naj bi se nekdanja šefinja Pahorjevega kabineta znašla skupaj s svojim partnerjem Romanom Horvatom. Zato, ker naj bi njuno hišo v soseski Murgle v Ljubljani predlani obnavljali delavci Vegrada. Z gradbenim materialom, ki naj bi bil sicer namenjen gradnji stanovanjske soseske Celovški dvori, ki jo je Vegrad gradil v središču prestolnice.

Prav zato so po neuradnih informacijah policisti pred kratkim kazensko ovadili Horvata, tedanjo šefinjo Vegrada Hildo Tovšak ter njenega nekdanjega namestnika in tesnega sodelavca Mateja Košiča. “Preiskovalci so na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper tri osebe zaradi utemeljenega suma zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti,” pojasnjujejo na policiji.

Nad ovadeno tožilstvo

Domnevno sporno obnavljanje hiše Dimičeve in Horvata morajo zdaj temeljito proučiti tudi ljubljanski tožilci. Preiskovalci pa pri tem še zbirajo dokaze. “Zelo verjetno bo poleg naštetih treh kazensko ovadena Dimičeva,” dodajajo viri iz policijskih vrst. Neuradno menda preverjajo predvsem to, ali se je za gradbena dela dogovarjal Horvat ali Dimičeva. Prav tako pa menda še ni povsem jasno niti to, kdo naj bi se z njima dogovarjal v imenu Vegrada. Pogodbe za gradbena dela naj bi namreč večkrat podpisal namestnik Tovšakove Košič.

Ni upravičena do denarja

Iz podjetja Reflex so sporočili, da je Horvat poravnal vse obveznosti do podjetja in da so v postopku izbrisa izvršb. Odzvali so se na navedbe, da se Dimičevi in Horvatu obeta, da bosta v kratkem izgubila polovico hiše, ki naj bi jima jo obnavljal Vegrad oz. da bi tisto polovico, ki je v lasti Horvata, sodišče lahko že v kratkem prodalo na dražbi. Na Horvatovem deležu hiše je bila od konca lanskega leta vpisana hipoteka, ker je podjetju Reflex iz Gornje Radgone dolgoval skoraj 18 tisoč evrov. “Postopek nadaljnje prodaje nepremičnine poteka in je trenutno v fazi založitve predujma za stroške cenitve nepremičnine,” so pojasnili na ljubljanskem okrajnem sodišču.

Dimičevo čaka še sodni postopek na delovnem sodišču, saj državo toži za skoraj sedem tisoč evrov odpravnine. Za zdaj še ni znano, kdaj bo sodišče začelo presojati njeno tožbo. Država je prepričana, da ji odpravnina ne pripada.

Komentarjev 5
  • drmr1980 18:49 16.marec 2012.

    Sigurno ji bodo zaplenili in prodali hišo, 100%!!!Saj velja, da smo po zakonu vsi enaki, ane, tako piše v ustavi...Saj smo pravna država ane...

  • Žurnalček 12:20 16.marec 2012.

    Zakaj sta si naredila bazen brez dovoljenja. Hja prepozno sta ugotovila, da je beton z Celovške zastonj, vendar moker ne more čakati na gradbeno dovoljenje. Da sta pametna kar nista ,ampak predrzna hohštaplerja, bi ga takoj po ulitju zasula in ...prikaži več po gradbenem dovoljenju zopet izpraznila nasutja.

  • dd 10:59 16.marec 2012.

    Na žalost že vemo, kakšen bo konec. Če bi bila navaden smrtik, bi sedaj bila hiša že prodana, kot Vaskovičeva. Pa še to: skrivna gradnja privat hiš, je bila stalna praksa vseh gradbenih baronov.