Slovenija
32 ogledov

Ovadbe zaradi luči

Koprski pomol. Barbara Milavec
Okoriščenje. Pri investicijah v luči na pomolu in v promenado naj bi goljufali.

Vodja koprskega tožilstva Slavko Ožbolt je potrdil, da so kriminalisti podali ovadbo glede investicije v razvpite luči na glavnem pomolu v mestu, ovadba je podana tudi glede investicije v obnovo Semedelske promenade.

Podana je proti trem javnim uslužbencem in šestim fizičnim osebam. Med ovadenimi so tudi župan Boris Popovič, podžupan Jani Bačič in direktor Komunale Igor Hrvatin, tako na občini kot na Komunali pa so včeraj poudarili, da o ovadbah ne vedo ničesar in da z njimi niso seznanjeni niti njihovi odvetniki. Poudarjajo, da so pri vseh investicijah ravnali skladno z zakonom.

Na tožilstvo so romale ovadbe zaradi dveh kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic, ena od gospodarskih družb pa naj bi za to neupravičeno pridobila za 250 tisoč evrov.

Zasegli računalnike

Spomnimo, lani decembra so kriminalisti opravili hišne preiskave v Kopru, Postojni in Ljubljani, obiskali so prostore občine pa tudi Komunalo Koper, gradbeni podjetji Stavbenik in Grafist ter postojnsko svetovalno podjetje Valpro. Policija je zasegla tudi nekaj računalnikov. Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je januarja napovedal, da bo preiskava predvidoma končana v dveh tednih, a se je nato zavlekla zaradi preverjanja, kot je dejal, podatkov, ki so jih dobili z zaseženih računalnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.