Slovenija
37 ogledov

Ovadbe zaradi smrti

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Policijska preiskava okoliščin smrti šestletnega dečka v mariborskem bazenu Pristan je končana. Vložene ovadbe zoper tri fizične in eno pravno osebo.

Policija je po nesrečni smrti šestletnega dečka v mariborskem kopališču Pristan končala preiskavo. Na tožilstvo so podali kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, in sicer zoper tri fizične in eno pravno osebo.

Kriminalisti so ugotovili, da sta dve ovadeni osebi opustili dolžno nadzorstvo nad organizirano skupino otrok, medtem ko je ena oseba opustila dolžno nadzorstvo nad izvajanjem plavalnih tečajev in hkrati ni zagotovila vseh ukrepov za zagotovitev varnosti pred utopitvami, kot to določa pozitivna zakonodaja.

Plavalni tečaj za prvošolčke je financirala mariborska občina, potekal pa je pod okriljem Športnih objektov Maribor. Izvajali so ga vaditelji podjetja Kiki organizacija iz Maribora.

Po neuradnih informacijah naj bi policija ovadila pravno osebo Športni objekti Maribor, njenega direktorja Toneta Kneza, reševalca iz vode in odgovorno osebo podjetja Kiki organizacija, ki je opravljalo tečaj.

Lastnik podjetja Kiki Kristijan Habjanič pravi, da niso prejeli nobene ovadbe in da po njegovih informacijah nihče od podjetja ni ovaden.

Inšpektorji predlagali ovadbe za organizatorje tečaja
Poročali smo že, da so primer podrobno preiskovale tudi inšpekcijske službe ministrstva za šolstvo in šport, ki so predlagale uvedbo postopka za razrešitev ravnateljice Brede Kutnjak in razrešitev direktorja javnega zavoda Športni objekti Maribor Antona Kneza, pod okriljem katerega je potekal nesrečni plavalni tečaj.

Pristojni svet športnega zavoda in svet osnovne šole sta presodila, da podlage za njuno razrešitev ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.