Slovenija
39 ogledov

Ovadbe zaradi Stožic, Igor Lukšič pravi, da o tem nič ne ve

Igor Lukšič. Špela Mohorič
Nacionalni preiskovalni urad (NPU) naj bi kazensko ovadil več ljudi zaradi domnevno spornega sofinanciranja izgradnje Stožic. Med ovadenimi naj bi bil tudi nekdanji šolski minister Igor Lukšič.

Igor Lukšič naj bi kot minister Mestni občini Ljubljana (MOL) pridobil nepremoženjsko korist s tem, ko je bila izbrana na razpisu za sofinanciranje nogometnega stadiona v Stožicah, poroča POP TV. Poleg Lukšiča je neuradno ovadenih še sedem ljudi, med njimi tudi tedanji predsednik razpisne komisije Aljuš Pertinač in Marko Kolenc z Mestne občine Ljubljana, ki naj bi sodeloval pri pripravi razpisa.

Tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija potrjuje le, da je NPU zaključil s predkazenskim postopkom, ki se nanaša na sofinanciranje projekta Stožice, ter da je decembra na specializirano državno tožilstvo podal kazensko ovadbo zoper osem oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja.

"Odkrivajo toplo vodo"

Lukšič je včeraj povedal le, da z ovadbo ni seznanjen in poudaril, da ga ovadba čudi, saj da je tudi vrhovno sodišče ugotovilo, da z razpisom ni bilo nič narobe.

V Odmevih na TV Slovenija pa je Lukšič zatrdil, da ne ve, če je spis NPU romal na tožilstvo. "Mene o tem niso obvestili," je povedal. Pri tem je pripomnil, da ga je zaradi te zadeve v času ministrovanja doletela interpelacija, ki jo je uspešno prestal, prav tako pa se je z njegovo domnevno odgovornostjo ukvarjalo devet organov, od tega tudi tri sodišča, ki so preverjali, ali obstaja možnost, da je bil razpis prirejen. "Vsa sodišča so ugotovila, da ni bil. NPU in verjetno spet tožilstvo sedaj odkrivata toplo vodo," je še povedal.

Komentarjev 4
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:57 07.januar 2015.

    Ta država je burleska.Pa naj gdo reče,da se ne splača biti lopov.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:48 07.januar 2015.

    nč ne bo iz tega...sam ena gromozanska megla. nevem če je nedotakljiv ampak je pa blizu tistih krogov...tko da...ne verjamem..glej dokler ni koruptivc izrabil vseh pravnih sredstev in kljub temu ostal v zaporu+ vrnu ves nakraden denar skupi z obrestmi ...prikaži več ne verjamem da je kej pravice tle.

  • Johan Spohan 09:47 07.januar 2015.

    Kar pozabi, jih bo ven spravilo ustavno sodišče. Lahko pa bodo zaprli tebe, če boš napačno parkiral. .