Slovenija
258 ogledov

Ovadbi zoper Tonina in Mahniča tožilstvo zavrglo

Matej Tonin Anže Petkovšek Novinarska konferenca predsednika vlade Janeza Janše in podpredsednikov Zdravka Počivalška in Mateja Tonina, Brdo pri Kranju.
Tožilstvo je zavrglo dve kazenski ovadbi Nacionalnega preiskovalnega urada.

Tožilstvo je zavrglo dve ovadbi, prvo ovadbo proti ministru za obrambo Mateju Toninu zaradi izdaje podatkov glede arbitražnega sporazuma in drugo proti Toninu in državnemu sekretarju Žanu Mahniču zaradi domnevnih nepravilnosti na Komisiji za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, poroča portal Nova24TV.

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je lani prejelo kazenski ovadbi zoper obrambnega ministra Tonina in državnega sekretarja za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade Žana Mahniča.

Zaradi domnevnih nepravilnosti v poslanski vlogi pri vodenju prejšnje komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) sta bila ovadena zaradi ponarejanja uradnih listin in zlorabe uradnega položaja, Tonin kot takratni predsednik Knovsa pa še zaradi izdaje tajnih podatkov.

Tonin je takrat kot predsednik Knovsa izdal odredbo za nadzor na obveščevalno-varnostni službi ministrstva za obrambo, Mahnič pa je ta nadzor opravil. Nadzor naj bi se takrat zgodil zato, ker je Knovs ugotovil, da naj bi takratni obrambni minister Karl Erjavec zlorabil vojaško obveščevalno službo, da je lahko razrešil poveljnika poveljstva sil Slovenske vojske Miho Škerbinca, še piše Nova24TV.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.