Slovenija
39 ogledov

Ovaden zaradi dvorca

"Kot direktor moram delati skladno s sklepi sveta zavoda. Ali je bila njegova od Žurnal24 main
Notranjski muzej. Občina ovadila bivšega direktorja Dejana Vončino.
                250
tisoč evrov je bila leta 2007 najvišja ponudba občini za odkup Windischgrätzevega dvorca.

Občina Postojna je zaradi suma zlorabe uradnega položaja in nevestnega dela v službi včeraj kazensko ovadila zdaj že bivšega direktorja Notranjskega muzeja Dejana Vončino. "Odgovoren je za oškodovanje ustanove v višini najmanj 90 tisoč evrov," je dejal podžupan Zvonko Černač. "Če se bo izkazalo, da je soodgovoren še kdo, se bo postopek razširil."

Tudi odpuščen?
Pritožba
. Od 18. januarja je Notranjski muzej izbrisan iz sodnega registra. Vončina tako ni več direktor. Kot nam je povedal, pa je v petek dobil tudi sklep župana, da ni več v delovnem razmerju, zato se bo pritožil. Na občini sicer zanikajo, da bi bil Vončina odpuščen.

Drugič cena prenizka
Kaj je razlog? Notranjski muzej ima v lasti nekdanji Windischgrätzev dvorec v javorniških gozdovih. Leta 2007 ga je občina poskušala prodati, najvišja ponudba je znašala 250 tisoč evrov, a je takratni svet zavoda muzeja prodaji nasprotoval. Dve leti pozneje je bil dvorec spet naprodaj. Po Černačevih besedah je neki kupec ponudil le 160 tisoč evrov, zato je občina prodajo zavrnila. Vončina zanika, da bi dobili kakršnokoli ponudbo, saj ima dvorec, ki zdaj prenovljen stoji, zelo malo zemljišča. Sicer pa Vončina odgovarja, da je le spoštoval sklepe sveta zavoda. Prepričan je, da gre pri ovadbi za poskus njegove diskreditacije, saj sovpada s sporno priključitvijo muzeja zavodu Znanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.