Slovenija
42 ogledov

Ovadena Pogačnik in Jelinčič

Zmago Jelinčič (Foto: Saša Despot) Saša Despot
Koprski kriminalisti so državnemu tožilstvu v Kopru pretekli teden poslali kazensko ovadbo proti Jelinčiču in Pogačniku. Očitajo jima kaznivo dejanje dajanja in prejemanja podkupnin.

"Gre za popolno neumnost. Dejstvo je, da poslanec ni delegat, tako kot je bilo v bivšem režimu, tako da prosto razpolaga s svojim glasom. O tem, komu bo dal svoj glas, ga nima pravice zasliševati, niti obtožiti, nihče," je bil kritičen Zmago Jelinčič in dodal, da o ovadbi še ni bil obveščen. "To je tudi značilno za slovenski sodno-policijski politični prostor. Nezaslišano je, da tovrstne stvari izvem iz medijev, kot verjetno tudi Pogačnik," poudari.

"Seveda se policija v Kopru zanaša na politično podporo ministrice Kresalove, ki je zahtevala vse skupaj," še zatrdi. Prvak SNS je obenem prepričan, da bo zadeva vrgla na Slovenijo izredno slabo luč.

Nekdanji kmetijski minister Milan Pogačnik je pojasnil, da ni seznanjen z ovadbo in je zato niti ne more komentirati.

Kupovanje glasov za Pogačnika?
Zadeva naj bi bila po pisanju nekaterih medijev povezana z dogovori glede zemljišč za letalski muzej v Murski Soboti in s kupovanjem glasov proti interpelaciji nekdanjega kmetijskega ministra Pogačnika ter za sprejetje zakona o kmetijskih zemljiščih.

Kot so pred kratkim pisali v tedniku Mladina, je za slabšo dinamiko tega postopka razlog tudi ta, da koprskim policistom težave povzroča predvsem pregledovanje, zbiranje in obdelava računalniških podatkov z zaseženih računalnikov.

Ovadbe so vložene zgolj formalno in tožilstvu še ne omogočajo začetka njihovega postopka, saj je policija ovadbe dolžna dopolniti še z dokazi, pridobljenimi z računalnikov obdolženih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.