Slovenija
7 ogledov

Ovadeni dela na polno

Člani sveta zavoda ZD Celje menijo, da je vodstvo ZD ravnalo korektno, zdravje p Žurnal24 main
Zaradi zlorabe dolantina ga lahko doleti tudi pogojna odpoved.
Ni razpečeval
Evidence. Posebna komisija naj bi v prihodnje vsake tri mesece pregledovala porabo zdravil, enkrat na leto pa tudi porabo narkotikov, da se primer Žmavc ne bi ponovil. Preiskava je med drugim pokazala, da se zdravnik z narkotiki ni okoriščal.

“Zoper zdravnika teče disciplinski postopek, o vrsti sankcije pa se bom odločal, ko bom imel v rokah tudi zapisnik zunanjega strokovnega nadzora,” je dejal Stanislav Kajba, direktor Zdravstvenega doma (ZD) Celje, kjer so predstavili izsledke internega nadzora v zvezi s povečano porabo narkotika dolantin. Izkazalo se je, da je zdravnik Andrej Žmavc v dobrem enem letu nase predpisal kar 3.600 ampul tega zdravila, in sicer zaradi kroničnih bolečin v hrbtenici.

Razume bolečino
“Trenutno je v fazi rehabilitacije, zaradi odvisnosti in hrbtenice,” pove Kajba. A po naših informacijah je ovadeni kljub vsemu zelo dejaven, saj ne dela le kot splošni zdravnik v eni izmed ambulant ZD, temveč tudi pogodbeno kot hišni zdravnik v domu svetega Jožefa v Celju in Pegazovem domu starejših v Rogaški Slatini.

Zdravnik je prestopil mejo nadzorovanega zdravljenja kronične bolezni.
Stanislav Kajba

“Je izjemen diagnostik in edini pripravljen sredi noči pomagati onkološkemu bolniku, ki trpi hude bolečine,” nam je povedala ena od zaposlenih, ki ni želela biti imenovana. Čeprav so kriminalisti zdravnika ovadili, pa še preverjajo tudi morebitno vpletenost ene izmed odgovornih sester.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.