Slovenija
8 ogledov

Ovadil bi kriminaliste

Popovič je povedal, da bodo v Kopru pohiteli z gradnjo dvorane. (Foto: Barbara M Žurnal24 main
Koprski župan. Napoveduje ovadbe proti NPU zaradi nenehnih zasliševanj občinskih uslužbencev.

“Name streljajo z vsemi topovi, čeprav ni nobene osnove za to; se pač bližajo volitve. V naključja v Sloveniji žal ni več mogoče verjeti. Lahko pa povem, da pripravljamo ovadbe proti Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) zaradi rednega in nenehnega maltretiranja zaposlenih na naši občini. Kar naprej jih namreč kličejo na zaslišanja, jim grozijo 'Vi samo povejte, da vam je Popovič to naročil, saj imate vendar otroke',” je informacijo o novi ovadbi komentiral župan Boris Popovič. Kot smo izvedeli, je namreč koprsko tožilstvo pred dnevi prejelo še eno kazensko ovadbo.

Tokrat zoper štiri
“Gre za kazensko ovadbo zoper štiri osebe, in sicer zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic po 261. členu kazenskega zakonika,” je za Žurnal24 povedal Drago Menegalija z generalne policijske uprave. Zanimalo nas je namreč, ali so končali preiskavo nepremičninskih poslov, v katere je bila vpletena občina in ki so se jih kriminalisti junija lani lotili z obsežnimi hišnimi preiskavami. Zakonik sicer za ta dejanja predvideva od enega do osem let zapora.

Tožilstvo molči
Že februarja smo razkrili, da so preiskovalci NPU podali prvih šest kazenskih ovadb zoper osem ljudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Kazniva dejanja se nanašajo na menjavo in prodajo več zemljišč po znatno nižji ceni od prave tržne vrednosti, s čimer je bila pridobljena velika protipravna premoženjska korist v višini več milijonov evrov. “Kakšna je skupna ocenjena vrednost oškodovanj, vam ne moremo razkriti, ker postopki še tečejo,” je dodal Menegalija.

Med ovadenimi naj bi bili med drugim Popovič, Sabina Mozetič, direktorica občinske uprave, ter Georgi Bangijev iz urada za okolje in prostor. S koprskega tožilstva nam na naša vprašanja, kaj se dogaja s prejetimi ovadbami, niso 
odgovorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.