Slovenija
18 ogledov

Ovadili bolniškega soseda

77-letnik naj bi imel opečene kar 40 odstotkov kože na telesu. (Foto: Barbara Mi Žurnal24 main
Zaradi požara v izolski bolnišnici, po katerem je zaradi opeklin umrl 77-letnik, bodo kriminalisti zaradi povzročitve splošne nevarnosti ovadili 38-letnega Izolana.

Kriminalisti so v minulih dneh končali preiskavo požara v izolski bolnišnici. Kazensko bodo ovadili 38-letnega Izolana, pokojnikovega bolniškega soseda, za katerega je bilo ugotovljeno, da je z vžigalnikom zažigal vezi, s katerimi je bil na posteljo privezan 77-letnik, poročajo Primorske novice.

Hudo opečeni 77-letnik je za posledicami hudih opeklin, ki jih je dobil v požaru, minulo soboto umrl v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Kriminalisti so tako ovrgli prve informacije, da naj bi 77-letnik požar zanetil sam, ko se je poskušal rešiti vezi, s katerimi je bil zaradi varnosti privezan na posteljo, pri tem pa naj bi mu pomagal bolnik na sosednji postelji.

Ognjeni zublji so najprej zajeli bolnikovo posteljo in se nato naglo razširili po celotni sobi. Ob tem je nastalo precej dima, zato so zaposleni na nevrološkem oddelku izolske bolnišnice iz stavbe evakuirali vseh 31 bolnikov in začeli gasiti. Še pred prihodom gasilcev so tako uspeli požar tudi omejiti.

Trije bolniki so bili v požaru opečeni, zato so morali noč preživeti na kirurškem oddelku. Med njimi je bil tudi domnevni povzročitelj požara, ki so ga zaradi hudih opeklin naslednji dan prepeljali v ljubljanski klinični center.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.