Slovenija
37 ogledov

Ovadili direktorja šempetrske bolnišnice

Silvan Saksida, direktor šempetrske bolnišnice. (Foto: Mediaspeed) Žurnal24 main
Skupina anonimnih zdravnikov je kriminalistom ovadila direktorja šempetrske bolnišnice Silvana Saksido, ki naj bi brez javnega razpisa podpisal pogodbo z znanim srčnim kirurgom Klokočovnikom.

Silvan Saksida naj bi brez javnega razpisa in brez soglasja ustanovitelja v šempetrski bolnišnici ponudil operacijske dvorane, kjer bi izolski kirurg Tomislav Klokočovnik vstavljal srčne spodbujevalnike, je poročala TV Slovenija.

Skupina anonimnih zdravnikov, ki je vložila ovadbo, meni, da je pogodba škodljiva. V njej naj ne bi bili jasno opredeljeni stroški operacij. Klokočovnik pa bi lahko v korist svojega zasebnega zavoda in na škodo kliničnega centra paciente preusmerjal v Šempeter in bi kliničnemu centru lahko prevzel del s strani zdravstvenega zavoda že plačanih operacij.

Saksida še brez komentarja
Direktor šempetrske bolnišnice ovadbe še ni prejel, zato je ni želel komentirati. Klokočovnik pa je pojasnil, da mu je ministrstvo na arbitražnem postopku podelilo koncesijo in del programa, ki ga zdaj ne more opravljati in to ob toliko operacijskih dvoranah, ki so prazne po Sloveniji. Klokočovnik meni, da za vsem "stoji vplivna skupina z ministrom Dorjanom Marušičem na čelu", je še poročala TV Slovenija.

V zdravniških krogih tudi sicer namigujejo, da Klokočovnikovi zavrnitvi botruje zlasti "prijateljsko-zdravniška naveza Medicor - vodstvo izolske bolnišnice - minister za zdravje", še navaja prej omenjena televizija, za katero je Marušič zanikal, da bi sam kakorkoli oviral Klokočovnika.

Komentarjev 1
  • privat 09:46 03.januar 2013.

    in kaj bo policija?? kaj oni ne delajo po nalogu politikov?? Kaka mafijska država!!