Slovenija
6 ogledov

Ovadili veleposlanika Reberca

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so prejšnji mesec kazensko ovadili slovenskega veleposlanika v Španiji Petra Reberca. Šlo naj bi za sporno porabo davkoplačevalskega denarja.

Na ministrstvu za zunanje zadeve so za zurnal24.si potrdili, da so na podlagi več ugotovljenih nepravilnosti na policijo podali prijavo suma storitve kaznivih dejanj zoper osebo, ki je zaposlena na slovenskem veleposlaništvu v Madridu.

"Isti osebi je ministrstvo že v letu 2009 vročilo opozorilo pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnih razlogov. Seznanjeni smo, da je policija na podlagi prijave zbirala informacije in vložila kazensko ovadbo," so še zapisali na MNZ. Tam nam imena ovadenega zaradi varovanja osebnih podatkov niso povedali. Po poročanju Dnevnika pa naj bi šlo za slovenskega veleposlanika v Madridu Petra Reberca.

V ozadju ovadbe naj bi bila sporna poraba davkoplačevalskega denarja. Kot je ugotovil inšpekcijski nadzor MZZ, na računih ni bilo specifikacij o nakupih, ki so bili opravljeni brez soglasja ministrstva. Pri nabavi goriva pa naj bi ugotovili, da ga je bilo kupljenega več, kot ga lahko službena avtomobila porabita.

Veleposlanik Reberc je za Radio Slovenija dejal, da s kazensko ovadbo ni seznanjen in da o tem ne ve ničesar. Potrdil pa je, da je ovadil več oseb na zunanjem ministrstvu, ki so po besedah veleposlanika krive za stanje, kakršno je na ministrstvu.

Tako naj bi ovadil tudi slovenskega zunanjega ministra in nekdanjega veleposlanika v Washingtonu Samuela Žbogarja, in sicer v zvezi s porabo kupnine, ki jo je veleposlaništvo prejelo za prodajo objekta, ki ga je Slovenija nasledila od nekdanje Jugoslavije.

Ovadil pa je tudi Petra Toša in Aljaža Gosnarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.