Slovenija
17 ogledov

Ovčar v obraz ugriznil moškega

Ravne na Koroškem. Kavkaški ovčar je v obraz ugriznil moškega in ga huje telesno poškodoval.

Včeraj si zakonca z Raven na Koroškem med sprehajanjem in nabiranjem regrata zagotovo nista mislila, da se bo prijetno dopoldne končalo s hudo poškodbo.

Na sprehodu sta imela s seboj na povodcu tudi psičko pasme hrt. Srečala sta 44-letnega sokrajana, ki je imel s seboj psa pasme kavkaški ovčar. Pes, ki ni bil na povodcu, je takoj stekel k psički in jo napadel.

Ugriz v roko, obraz in usta
58-letni lastnik psičke jo je želel zavarovati in jo vzel v naročje, takrat pa je kavkaški ovčar skočil nanj in ga pri tem ugriznil v roko, obraz in usta. Ker je pes moškega huje poškodoval, so ga po nujni zdravniški oskrbi v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju. Zelo poškodovana je bila tudi psička, ki ji je bila nujna veterinarska pomoč zagotovljena v veterinarski ambulanti.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so o ugrizu psa obvestili dežurno preiskovalno sodnico, dežurno državno tožilko iz Slovenj Gradca in dežurno inšpektorico Vursa iz Ljubljane. Zoper 44-letnega lastnika kavkaškega ovčarja bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.