Slovenija
8 ogledov

Ovira jih guma na cesti

Na Korytkovi ulici v bližini pediatrične klinike se je znašla tudi takšna ovira, Žurnal24 main
Zapora. Bralko moti, da so na poti do pediatrične klinike ovire.

“Dostop po Korytkovi ulici do pediatrične klinike je tako meni kot drugim onemogočen,” je povedala bralka, ki jo je zmotila zapornica na ulici. Dodala je, da na cesto nekdo postavlja tudi različne ovire, ki onemogočajo vožnjo.

Ovir ne postavlja Štorklja

Po besedah bralke je zapornico in ovire postavila Gostilna Štorklja, kar pa so v gostilni in na Mestni občini Ljubljana (MOL) zanikali. “V tej zadevi oddelek za gospodarske dejavnosti in promet navaja, da Gostilna Štorklja ne postavlja nikakršnih ovir, da bi z njimi preprečevala dostop oziroma dovoz do pediatrične klinike,” so povedali na MOL. Dostop do klinike je, kot so pojasnili, možen mimo medicinske fakultete, dovoz pa urejen z Bohoričeve ulice.

V Štorklji so razložili, da imajo zapornico postavljeno pred svojim parkiriščem, ki pa se odpre, ko pripelje ustrezno vozilo – gre namreč za intervencijsko pot. Kdo na cesti postavlja različne ovire, ne vedo in glede tega še čakajo odgovor.

Korytkova ulica je pešpot

O ovirah v okolici pediatrične klinike smo vprašali tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, vendar bodo odgovor o tem zaradi odsotnosti pristojnih lahko pripravili v tem tednu. Razložili pa so, da je Korytkova ulica mišljena kot pešpot med Bohoričevo in Šlajmerjevo ulico. “Ob gradnji pediatrične klinike je MOL sprejela odločbo, s katero je dovolila uporabo Korytkove ulice za potrebe parkiranja UKC Ljubljana in dostavo ter kot požarne poti,” so razložili v službi za obrambo, varnost in zaščito.

Na podlagi odločbe so eno od zapornic prestavili proti Bohoričevi ulici, dostop s strani Šlajmerjeve ulice pa je v takšnem stanju, kot je bil pred časom, ko so bili tam količki, so povedali. “Ulica ima torej še vedno svoj prvotni namen pešpovezave med Šlajmerjevo in Bohoričevo ulico,” so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.