Slovenija
21 ogledov

Ovirana tudi pot do bolnišnice

Zivljenje 06.12.12, sneg, snezenje, zima, foto: shutterstock Žurnal24 main
Izola. Tolikšnega števila zaradi zdrsov niso vajeni.

"Lahko rečem, da so bile razmere v zadnjih dneh za našo urgenco precej neobičajne, saj takšnega števila bolnikov, ki bi prišli k nam zaradi zdrsov zaradi vremenskih razmer, nismo vajeni. Kot tudi nismo vajeni tega, da je pot do bolnišnice skorajda neprevozna, čemur smo bili priča v soboto dopoldne," povzema razmere Jani Dernič, direktor obalne regijske bolnišnice.

Po pomoč 522 Ljubljančanov

Statistike odstopanja od "običajnih razmer" v izolski bolnišnici niso naredili, po direktorjevih besedah pa so obravnavali 31 bolnikov, od tega so jih 25 oskrbeli ambulantno – deset od teh je utrpelo zlom. Pet bolnikov pa so hospitalizirali in operirali.

Ljubljansko urgenco je od petka do nedelje skupno obiskalo 552 ljudi. "Kar četrtina je bila takšnih, ki so se poškodovali zaradi padcev na ledu," je povedal vodja urgentnih travmatoloških ambulant Anže Kristan.

Od začetka sneženja v soboto do 12. ure včeraj so v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pregledali skupno 177 pacinetov. "To število ni bistveno drugačno od normalnega," pravijo in dodajajo, da pričakujejo povečan obseg dela s pričetkom odprtja smučarske sezone in šolskih počitnic konec decembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.