Slovenija
40 ogledov

Ozelenil bi "berlinski zid"

Pred osmimi leti je nad poslovilnim prostorom ob vežicah že zrasel nadstrešek. N Žurnal24 main
Kranj. Mestna uprava bi še letos pripravila dokumente za obnovo vežic.

Mestno pokopališče. Vodstvo kranjske občine načrtuje obnovo poslovilnega objekta mestnega pokopališča. Ugotavlja, da je dotrajan in neustrezen.

Kranjska mestna uprava je obnovo vežic napovedala v odgovoru svetniku Dragu Štefetu, ki je na zadnji seji sveta predlagal, naj se pred obstoječimi mrliškimi vežicami zgradi nadstrešek. Prepričan je, da bi bila postavitev enostavna, zato je mestni upravi predlagal, naj jo 
predvidi še v letošnjem proračunu.

Lepo po vrsti
Mestna uprava bo Štefetov predlog sicer upoštevala, vendar se ji zdi prej smiselna obnova, kot ugotavlja, dotrajanega in za današnje čase neustreznega poslovilnega objekta. “Menimo, da ga je treba preurediti, sanirati in šele nato pred objektom podstaviti nadstrešek,” je zapisala v odgovoru. Vežice in nadstrešek želi pravzaprav urediti v paketu, predhodno pa izdelati kakovostne projekte in pridobiti gradbeno dovoljenje. Ob tem je vodstvo občine poudarilo, da so za pridobitev ustrezne dokumentacije sredstva že predvideli v osnutku letošnjega proračuna.

Zid kazi okolico
Sicer pa mestna uprava preverja tudi možnost ozelenitve pasu okrog 2,5 metra visokega betonskega pokopališkega zidu. Predlagatelja pobude spominja na zloglasni berlinski zid, ki kazi okolico. Strošek po prvih ugotovitvah ne bi bil visok, mestna uprava pa opozarja, da bo odločitev o morebitni ozelenitvi odvisna tudi od mnenja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.