Slovenija
22 ogledov

OZS: Bo članstvo še obvezno?

Cankarjev dom delo Ivan Zupič
V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) bodo danes izvedli referendum o obliki članstva.

V OZS je članstvo zdaj obvezno, koalicijska pogodba pa predvideva, da bo članstvo v zbornicah v prihodnje prostovoljno, razen če se člani posamezne zbornice z referendumom izrečejo za obvezno članstvo.

Referendum o obliki članstva bodo izvedli med 7. in 19. uro na območnih zbornicah po vsej Sloveniji. Referendumsko vprašanje se bo glasilo: Ali ste za to, da v OZS in območnih zbornicah še naprej ostane z zakonom obvezno članstvo? O tem bo lahko odločalo skoraj 52 tisoč članov.

"Član, ki se zaveda vsega, kar zbornica kot učinkovit varuh pravic in interesov obrtnikov in podjetnikov izbori zanj v obliki ugodnejših dajatev in drugih zakonskih olajšav, in ki izkoristi vsaj nekaj od tega, kar mu zbornica ponuja v obliki svojih storitev, ne dvomi, da je svojo članarino dobro naložil," meni predsednik OZS Štefan Pavlinjek.

Generalni sekretar OZS Dušan Krajnik pa meni, da bi v primeru odločitve za prostovoljno plačevanje članarine vlada izgubila reprezentativnega socialnega partnerja, obrtniki in mali podjetniki pa varuha svojih pravic. Časnik Dnevnik je pred kratkim sicer poročal, da naj bi bili mnogi člani nezadovoljni z obvezno članarino, ki znaša do 50 evrov na mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.