Slovenija
27358 ogledov

Pa ga imamo, sneg v začetku poletja!

Sneg na Kredarici
1/2
Arso
Kakšno vreme nas čaka prihodnji teden?

Vremenoslovci za danes dopoldne napovedujejo oblačno vreme, dež bo do sredine dneva večinoma ponehal. "Popoldne se bo delno zjasnilo, lahko še nastane kakšna ploha," pišejo pri Agenciji za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem ob šibki burji do 24 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Zjutraj bo ponekod po nižinah megla," napovedujejo metorologi na agenciji za okolje in dodajajo, da bodo popoldne krajevne plohe, bolj verjetne v vzhodni polovici Slovenije. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, ob morju 15, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. "Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V četrtek bo na Primorskem delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo."

Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z vetrom severnih smeri vlažen in razmeroma hladen zrak.

V četrtek in petek se bo nad srednjo Evropo še zadrževalo višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka, ki bo nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas. "V soboto se bo nad Alpami predvidoma okrepil višinski greben s toplim zrakom," še navajajo na spletni strani agencije za okolje. 

Konec tedna večinoma suho

V četrtek in petek bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. "Od sobote do ponedeljka bo povečini sončno in suho, v torek pa se verjetnost za kakšne krajevne padavine nekoliko poveča. Najvišje dnevne temperature bodo do petka večinoma do 25, nato pa med 25 in 30 stopinj Celzija."

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

 

Komentarjev 4
  • jerneja45 18:20 26.junij 2018.

    Saj je že vse čisto zmešano! Zdaj se je strgalo še naravi.

  • Franjo Erman 14:47 25.junij 2018.

    ni dobro, ker se bo dolgoročno poznalo tudi pri nas

  • smejka 12:35 25.junij 2018.

    Meni je prav.