Slovenija
12229 ogledov

Pa še vreme nas bo udarilo ravno med "lockdownom"

Pozeba Profimedia
Po zelo toplem koncu marca in začetku aprila bo vreme za praznični vikend zelo kislo, v igri več scenarijev, tudi najslabši.

Vremenska napoved v dneh do zaprtja države je zelo ugodna, obetajo se topli pomladni dnevi. 

V ponedeljek bo sprva zmerno oblačno, čez dan bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje. Tudi v torek in sredo bo sončno vreme s še višjimi dnevnimi temperaturami, ki bodo segle tudi do 23 stopinj.

V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji začelo slabeti, v petek nas bo postopoma dosegla hladna fronta, ki bo najverjetneje v noči na soboto prešla naše kraje. "Nadaljevanje je še negotovo," dodajajo na agenciji, lahko pa že napovedo občutno ohladitev ravno ob začetku praznikov.  V noči na soboto se bodo padavine najverjetneje razširile nad vso Slovenijo. Nadaljevanje bo najverjetneje sveže in suho, potem kaže na otoplitev, pa tudi na padavine.

Kako verjetna je možnost škodljive slane?

Po nekaterih projekcijah vremenskih aplikacij je bilo moč sklepati, da se za vikend obetajo celo jutranje temperature pod ničlo, kar bi lahko imelo posledice na cvetočem drevju. Obstaja verjetnost pozebe?

Blaž Šter, dežurni meterorolog na Arso, je za Žurnal24 pojasnil, da trenutno obstaja več vremenskih modelov, kaj bi se lahko dogajalo, ni pa izključena niti najbolj ledena možnost. Vse je odvisno od tega, ali bosta noči prek vikenda jasni, je pojasnil, takrat temperature pod lediščem v nižinah niso izključene.

Predvsem pa nas za podaljšani praznični konec tedna lahko čaka še kar nekaj dežja, niso izključene niti nevihte, napoveduje vremenoslovec. Z začetkom povelikonočnega tedna pa se pričakuje tudi vrnitev višjih temperatur.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Tomaz_321 20:09 28.marec 2021.

    No... Še en razlog več, da nam maska na prostem NE KORISTI, TEMVEČ CELO ŠKODUJEEEE!!!!!!!!!!!