Slovenija
20 ogledov

Paciente prenaročajo

slovenija 21.04.2010 zdravnisko osebje, univezitetni klinicni center Ljubljana, Saša Despot
V UKC Ljubljana na nekaterih področjih nenujne bolnike prenaročajo na začetek prihodnjega leta.

V UKC Ljubljana pojasnjujejo, da bodo tako kot druge bolnišnice in koncesionarji, ki so že izpolnili program ZZZS, tudi letos ob koncu leta na nekaterih področjih nenujne bolnike naročali v omejenem obsegu oziroma jih prenaročajo na začetek prihodnjega leta. Ob tem so poudarili, da bo za nujne bolnike primerno strokovno poskrbljeno.

Za to se odločajo zaradi vse večjih finančnih in kadrovskih težav ter nujnosti koriščenja dopustov in prenosov ur zaposlenih, ki potrebujejo počitek, so pojasnili za STA.

Ob tem so navedli, da že nekaj let opozarjajo na vedno slabše finančno stanje v zdravstvu in še posebej letos na kadrovske težave. Zaradi uveljavitve zakona za uravnoteženje javnih financ ni mogoče niti nujno nadomeščanje kadrov, ki so na daljši bolniški ali porodniški odsotnosti, ker morajo slediti enoodstotnemu zmanjšanju kadra. "Predvidevamo, da bo imel UKC Ljubljana ob koncu letošnjega leta med osem in devet milijonov evrov izgube," so zapisali.B

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.