Slovenija
142 ogledov

Padajo Gorenjske mlekarne

Rušenje Gorenjskih mlekarn so zaupali Cestnemu podjetju Kranj. Koliko materiala Žurnal24 main
Kranj. Na območju mlekarn naj bi do leta 2012 zrasla tretjina soseske.

Propadajoči objekti nekdanjih Gorenjskih mlekarn pri Delavskem mostu bodo porušeni januarja. Investitor ABCFIN naj bi še isti mesec pridobil gradbeno dovoljenje za novo poslovno-stanovanjsko sosesko, poimenovano Kozolci.

Kupili leta 2008
Zemljišče. Družba ABCFIN je zemljišče Gorenjskih mlekarn s pripadajočimi objekti kupila poleti 2008. Za rušenje je pridobila ločeno pravnomočno gradbeno dovoljenje.

Rušenje nekdanjih Gorenjskih mlekarn poteka že od začetka meseca. “Končali bomo še v januarju,” napoveduje direktor podjetja ABCFIN Marko Rant. “Trenutno smo tudi v zaključni fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja,” razkriva. Načrtuje, da naj bi poslovno-stanovanjsko sosesko začeli graditi prihodnje leto. “Cilj je, da se prva faza konča leta 2012, ker smo z občino podpisali dogovor, da bomo do takrat postavili tudi nov podjetniški inkubator,” pojasnjuje. Nova poslovno-stanovanjska soseska bo precej spremenila podobo jugovzhodnega dela Planine.

Štiristo stanovanj

Projekt se od prve predstavitve marca letos ni spreminjal. V prvi fazi bodo zgradili tretjino predvidenih objektov. Skupaj jih bo na koncu devet, s 400 stanovanji. V soseski bodo tudi vrtec z od dvema do štirimi oddelki ter podzemne garaže. Vrednost investicije je ocenjena na 60 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.