Slovenija
5617 ogledov

Padala kot jajce debela toča

Vreme: Arso izdal opozorilo. Osvežena napoved, tako se bo gibalo.- Toča arhiv bralec
Na delu so številni gasilci, delavci cestnih podjetij in elektra.

Močne nevihte so zajele dele severovzhodne in vzhodne Slovenije. "Kot jajce debela toča je padala na območju Donačke Gore," navaja neurje.si. O debelejši toči poročajo tudi iz Radelj ob Dravi in Lovrencu na Pohorju. 

Območje Metlike in Črnomlja je zajelo neurje z močnim vetrom. Uprava za zaščito in reševanje poroča o poškodovani strehi in več drevesih, ki so padla na cesto. Na terenu so gasilci in delavci cestnega podjetja. 

Na območju Novega mesta je zalilo nekaj kleti in cest, podrtih je več dreves. Poleg gasilcev in delavcev cestnega podjetja, so na delu tudi delavci elektra. Neurje z močnimi padavinami je zajelo tudi območje občine Straža, kjer posledice odpravljajo gasilci. 

Pristojne službe so morale večkrat posredovati tudi na območju občin Hoče-Slivnica, Laško, Lenart, Sveta Ana, Šentilj in Radenci. Težave je povzročal močan veter, ki je odkrival strehe in podiral drevesa. Podrobnosti še niso znane. 

Gasilci PGD Tepanje so v Dobrenžu v Slovenskih Konjicah razrezali in odstranili drevo, ki je ogrožalo objekt. 

Gibanje padavin lahko spremljate na tej povezavi. 

Nevihte tudi v prihodnjih dneh

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na četrtek, je razvidno iz napovedi agencije za okolje. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne lahko v četrtek pričakujemo nekaj neviht.  Tako za sredo kot četrtek je izdan rumeni alarm za celotno državo.

V petek bo sončno, nevihte bodo malo verjetne. Od sobote do četrtka bo večinoma sončno vreme. Največ možnosti za nastanek neviht bo v soboto in torek. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli ali malo nad 30 stopinjami Celzija.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.