Slovenija
334 ogledov

Padalcu veter zaprl padalo

Reševanje jadralnega padalca
1/3
Miljko Lesjak, GRS Tolmin
Padalec je padel na zahodno pobočje Visoč vrha in se huje poškodoval.

Nesreča se je zgodila včeraj okoli 14.30 v bližini planine Sleme pod Rdečim robom. Sunek vetra je jadralnemu padalcu zaprl padalo, hotel se je rešiti s pomočjo rezervnega padala, a se to zaradi prenizke višine ni odprlo. "Padec so videli očividci - pastirji na planini Sleme, ki so takoj obvestili zdravnika GRS, ki se je slučajno zadrževal na planini. Ta je pohitel do ponesrečenca, mu nudil prvo pomoč, hkrati pa poklical na 112 in zaprosil za pomoč reševalcev," je zapisal Miljko Lesjak iz GRS Tolmin. 

Na kraj se je odpravila ekipa tolminskih gorskih reševalcev, posredovala je tudi dežurna ekipa GRS na Brniku s helikopterjem Slovenske vojske. Padalca so gorski reševalci oskrbeli in ga prenesli na vrh travnatega grebena. Tam so ga vkrcali v lebdeč helikopter, s katerim so ga odpeljali v bolnišnico na Jesenice, je o reševalni akciji pojasnil Lesjak. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.