Slovenija
3 ogledov

Padalec strmoglavil, planinka padla 40 metrov

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
V kotanji Storeča pri Voglu je danes strmoglavil jadralni padalec. Kot so za STA povedali na Policijski upravi Kranj, se je padalcu med letom zaprlo padalo. Včeraj zvečer se je poškodovala še planinka, ki je padla 40 metrov po pobočju.

Nesreča pri Voglu se je zgodila okoli 12. ure. 59-letnemu padalcu iz Ljubljane se je padalo zaradi sunka vetra zaprlo na 1.550 metih višine, preden je treščil ob tla, pa je neposredno padal okoli 50 metrov, so za STA pojasnili na kranjski policijski upravi. Posredovali so gorski reševalci, ki so poškodovanca s helikopterjem pripeljali v jeseniško bolnišnico. Pri padcu je utrpel težje telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju v bolnišnici. Sicer pa je imel padalec vse potrebne licence in dovoljenja za letenje, so dodali kranjski policisti.

Planinka si je poškodovala glavo in noge

Gorski reševalci so morali posredovati tudi v soboto zvečer, ko je planinka zdrsnila med četrtim in petim slapom v Peklu pri Borovnici, pri tem pa padla okoli 40 metrov po pobočju. Poškodovala si je glavo in noge, je navedeno na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Reševalci Gorske reševalne službe Ljubljana ter prostovoljni gasilci Stara Vrhnika in Borovnica so poškodovano nosili in z vrvno tehniko prenesli po zahtevnem terenu do reševalnega vozila, s katerim so jo odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Komentarjev 1
  • sprehajalec 22:12 30.junij 2013.

    " Pri padcu je utrpel težje telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju v bolnišnici. Sicer pa je imel padalec vse potrebne licence in dovoljenja za letenje, so dodali kranjski policisti."Danes ni bil glih dan za letet. Možaku vsaj ...prikaži več vzet licenco, če že drugega ne.