Slovenija
22 ogledov

Padalec v bolnišnici še nekaj tednov

jadralni padalec Shutterstock Fotografija je simbolična.
Osemindvajsetletni padalec že v Sloveniji. V bolnišnici še nekaj tednov.

Včeraj so v večernih urah iz Sarajeva v Univerzitetni klinični center Ljubljana pripeljali poškodovanega padalca. Anže Kristan, vodja travmatološke urgentne in intenzivne dejavnosti, je na današnji tiskovni konferenci o zdravstvenem stanju 28-letnika dejal: "Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, pacient se dobro počuti in je izven življenjske nevarnosti. Predvidoma bo v bolnišnici še nekaj tednov."

V UKC Ljubljana na pacientovo željo dodatnih izjav in informacij o njegovem zdravstvenem stanju ne bodo dajali, so zapisali v sporočilu.

Bo del stroškov kril sam

Ponesrečenca so v Slovenijo prepeljali z reševalnim vozilom in ne helikopterjem. Na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije so za STA pojasnili, da prevoz poškodovanca v domovino ni krito iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tako bo stroške prevoza moral kriti ponesrečenec sam ali komercialna zavarovalnica, če ima sklenjeno zavarovanje za medicinsko asistenco v tujini. Za stroške zdravljenja pa bo poskrbel ZZZS, saj je šlo za nujno zdravljenje v tujini, državi pa imata sporazum o kritju takšnih zdravljenj.

Naj vas spomnimo

Osemindvajsetletnik se je poškodoval 30. oktobra, ko je opravljal polet na območju Jahorine. Pri pristanku je naletel na mino, ki je eksplodirala in ga huje poškodovala. Utrpel je poškodbe nog in trebuha. Zdravniki so mu zaradi poslabšanja stanja pred predvidenim prevozom v Ljubljano morali amputirati obe nogi in mu iz trebušne votline odstraniti delce mine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.