Slovenija
19 ogledov

Padavin in nevarnosti še ni konec

Meteorna voda Žurnal24 main Fotografija je simbolična
Za gasilci naporna noč– številni kletni prostori zaliti. Na Štajerskem in Koroškem znova dežuje. Ponekod piha močan veter. Zvečer bo rahel dež povsod ponehal in ponoči se bo zjasnilo.
Plohe in nevihte še danes in jutri
Zvečer bo rahel dež povsod ponehal in ponoči se bo zjasnilo. Jutri dopoldne bo sončno. Popoldne bo več kopaste oblačnosti, nastale bodo krajevne plohe ali nevihte.

Krajevne padavine se bodo predvsem v severovzhodni Sloveniji pojavljale tudi v noči na ponedeljek. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija.

Več na vreme.net.

Neurja, ki smo jih doživeli včeraj, so največ težav povzročila na severozahodu države. Veliko dela so imeli tudi gasilci v Osrednji Sloveniji.  Zardi močnega dežja je na Gornjem Rudniku in ob dolenjski železnici v Ljubljani meteorna voda poplavljala kleti stanovanjskih hiš, gasilci so vodo izčrpali.

Meteorna voda je z dvorišča zalivala klet gradu Goričane v občini Medvode, izčrpati so morali tri kubične meter vode.  Meteorno voda je kletne prostore stanovanjskih hiš na mariborskem območju zalila  v Bistrici ob Dravi,  v Lovrendu na Pohorju in pekrah.

Neprevozna cesta
Okoli 18. ure je v naselju Bele Vode v občini Šoštanj zaradi neurja v potok Florjanščica naneslo les, ki je zaprl most nad gostiščem. Voda je začela poplavljati okolico. Gasilci  so odstranili naplavljen material in zagotovili pretočnost potoka. Zaradi nanosa materiala je bila nekaj časa neprevozna tudi cesta Bele Vode proti domu na Smrekovcu.

Zemeljski plazovi v Črni
Popoldan so bile razmere dramatične v Črni na Koroškem. Zaradi neurja z močnim dežjem je zalilo prostore štirih stanovanjskih objektov, na cestišča pa so se usuli  štrije zemeljski plazovi. Zaliti so bili tudi kletni prostori stanovanjske hiše v Mežici. Prav tako v Mežici je hudourniški potok zaradi nanesel večje količine zemlje in kamenja in ogrožal garaži dveh stanovanjskih hiš v naselju.

V Šmartnem pri Slovenj Gradcu pa je meteorna voda zalila cerkveni objekt.



Zalilo tudi gasilce
Nekaj pred 23. uro je voda zalila garaži in stolp v gasilskem domu ter stanovanjsko hišo v Miklavžu pri Ormožu, v obcini Ormož. Gasilci so vodo izčrpali.

Udar strele razkril streho
Popoldan je  strela udarila v stanovanjski objekt v Mokronogu, škoda je nastala na stenah objekta saj je udar razmetal električne vodnike iz sten, razbil steklo na oknu in deloma razkril streho. Gasilci PGD Mokronog so pregledali objekt, saj se je iz vodnikov še kadilo in na streho namestili strešno opeko. Na kraju je bil tudi dežurni delavec Elektro Mokronog.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.