Slovenija
3 ogledov

Padavine do nedelje, jasno šele v sredo

dež Saša Despot
Zvečer se bo dež spet okrepil. Posamezne padavine do nedelje. Povsem jasen dan komaj v sredo.

Kot napoveduje Arso, se bo dež predvsem v vzhodni polovici države danes zvečer spet okrepil. Do jutri zjutraj bo tam močno deževalo. Pričakovana količina padavin v obdobju od petka zvečer do sobote zjutraj je 25 do 60 litrov na kv. meter.

"Jutri bo dež oslabel, vendar bo do konca dneva padlo še 10 do 15 litrov dežja na kvadratni meter. Občasno rahlo deževalo bo tudi v nedeljo," napoveduje Andrej Pečenko z Arsa.

Napoved za prihodnje dni kaže, da povsem brez oblakov spet ne bo šlo; v ponedeljek bo delno oblačno, v torek nas bodo spet spremljale plohe. V sredo bo jasno, v četrtek pretežno jasno, prihodnji konec tedna pa naj bi bil spet bolj kisel z oblačnim vremenom in plohami.

Dež do nedelje bo še bolj razmočil zemljo, grozijo novi zemeljski plazovi, zaradi katerih več družin v Šoštanju in ena na Dolenjskem še vedno ne spi doma. V Šoštanju, kjer pristojni pregledujejo, če ne bo celo potrebno dve hiši popolnoma porušiti, grozi nov plaz velikosti 100 x 150 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.