Slovenija
17 ogledov

Padavine ne bodo nedolžne

Posledice poplav Nino Verdnik
V nedeljo spet dež. Glede na razmočenost terena situacija ni povsem brezskrbna.

"Kaže na deževno nedeljo, morda se bo deževje nadaljevalo še v ponedeljek," pravi dežurni Brane Gregorčič, dežurni prognostik na Arso. "Količina padavin ne bo tako enormna kot ob zadnjem poslabšanju, vendar glede na stanje na terenu, na območenost terena, na ranljivost okolja situacija ni povsem brezskrbna."

Lokalno je ta trenutek padavine še težko napovedati, saj globalni meteorološki modeli niso dovolj ločljivi. Ustrezna opozorila bo Arso predvidoma izdal jutri. "Za zdaj velja, da pričakujemo deževno epizodo, do sobote bo pa mirno," pojasnjuje Gregorčič.

Danes in jutri bo po napovedih agencije pretežno jasno, občasno bo le nekaj koprenaste oblačnosti. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla in nizka oblačnost, ki se lahko jutri pojavi tudi na morju.

Najnižje jutranje temperature bodo do -1 do 4, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske okoli -3, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.