Slovenija
5304 ogledov

Padavine se bodo proti jutru razširile in okrepile

Veter in dež
Najmočnejši nalivi v noči na torek

Oblačnost se bo nadaljevala v večer in noč, proti jutru pa se bodo padavine okrepile in razširile proti vzhodu Slovenije, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje (ARSO).

Ponekod bo pihal okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 stopinj Celzija. 

Od sobote do nedelje zvečer bo predvsem v višjih legah Primorske, Notranjske in Gorenjske pihal jugozahodnik s hitrostjo med 70 in 90 kilometri na uro. Sunki vetra nad 70 kilometrov na uro se lahko pojavijo tudi na izpostavljenih mestih po nižinah.

Jutri bodo padavine močnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. V zahodni, osrednji ter deloma južni Sloveniji bo v 24 urah padlo od 50 do 100, krajevno do okoli 150 litrov dežja na kvadratni meter. ARSO zato svari pred razlivanjem rek. 

 | Avtor: Arso Arso

Najmočnejši nalivi v noči na torek

Obilne padavine se bodo nadaljevale do noči na torek, ko pričakujejo tudi najmočnejše nalive.
V celotnem padavinskem dogodku pričakujemo v zahodni polovici države od 150 do 300, krajevno na severozahodu tudi do 400 litrov dežja na kvadratni meter. Drugod bo padavin manj.

Predvidoma bo v ponedeljek popoldne in zvečer na zahodu ponovno zapihal močan južni veter, ki bo presegal opozorilne vrednosti.

Dež bo ponehal šele v torek

Deževalo bo tudi v ponedeljek in v noči na torek. Padavine bodo močnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, vmes bodo tudi dolgotrajnejši nalivi. Predvsem na zahodu bo v ponedeljek zvečer zapihal močan južni veter, ob morju jugo. V torek dopoldne bo dež na vzhodu ponehal, jasnilo se bo. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Veter bo oslabel.

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.